ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπάρχει θέμα στη συμμαχία Χριστοδουλίδη - ΔΗΚΟ;

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θέλει να διατηρήσει το ανεξάρτητο του προφίλ ωστόσο η συμμαχία, απαιτεί και συντονισμό που δεν υπάρχει

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Όταν Νικόλας Παπαδόπουλος και Νίκος Χριστοδουλίδης έδιναν τα χέρια, επισφραγίζοντας τη στήριξη του τελευταίου από το ΔΗΚΟ γεννήθηκαν και τα πρώτα ερωτήματα σε σχέση με την επόμενη μέρα και ποια η στρατηγική που θα ακολουθηθεί για προώθηση της υποψηφιότητας του πρώην ΥΠΕΞ. Από την αρχή της συνεργασίας μέχρι και σήμερα το επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη ξεκαθαρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις πως λειτουργεί αυτόνομα και δεν δέχεται παρεμβάσεις από κομματικά στελέχη. Μάλιστα επαναλαμβάνουν και τη θέση πως δεν επιθυμούν ταύτιση με κόμματα μιας και δημιουργείται ο κίνδυνος απομάκρυνσης των δεξιών ψηφοφόρων. Μία άποψη την οποία σέβονται και υιοθετούν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΚΟ που από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Τα στελέχη του ΔΗΚΟ, χωρίς να εξαιρείται η ηγετική πυραμίδα, αντιλαμβάνονται πλέον την αναγκαιότητα για περαιτέρω συντονισμό μιας και ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα τίποτα δεν έχει ξεκαθαριστεί. Η επικοινωνία μεταξύ του επιτελείου Νίκου Χριστοδουλίδη με τα στελέχη του ΔΗΚΟ βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο. Πέρα από τις επισκέψεις του εκ των βοηθών γενικών οργανωτικών γραμματέων του ΔΗΚΟ Παναγιώτη Παλατέ στα γραφεία του επιτελείου του ανεξάρτητου υποψηφίου κυρίως για να παραδώσει καταλόγους με τα στοιχεία μελών με τα οποία θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία και κάποιες συνεννοήσεις με τη Μαρίνα Χατζημανώλη και τον Γιάννη Ιωάννου από το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη κυρίως σε οργανωτικό επίπεδο, δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο που να μαρτυρεί ότι τα δύο επιτελεία συνεργάζονται στενά. Βέβαια το μήνυμα που στέλνει προς τα έξω το ΔΗΚΟ είναι ότι θα εκμεταλλευτούν την καλοκαιρινή περίοδο ώστε να υπάρξει και ο απαιτούμενος συντονισμός και να έχουν μια πιο ξεκάθαρη ιδέα τόσο για την δημόσια εικόνα όσο και για τις κατ’ ιδίαν αποφάσεις. Μάλιστα, όπως φαίνεται, τρεις είναι οι ενότητες να μπαίνουν από πλευράς του κόμματος ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός. Πρώτον να υπάρξει συζήτηση για την οργάνωση, μία δεύτερη σύσκεψη σε σχέση με το επικοινωνιακό και μία τρίτη, ευρύτερη, για γενικότερα ζητήματα που προκύπτουν. Σε πρώτο πλάνο σε σχέση με την τρόπο διαχείρισης και αυτού του προεκλογικού αγώνα από πλευράς κόμματος τίθεται ο οργανωτικός γραμματέας του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου με μακροχρόνια εμπειρία έχοντας στο πλευρό του, τους δύο βοηθούς γενικούς οργανωτικούς γραμματείς Ολύμπιο Χριστοφή και Παναγιώτη Παλατέ.

Ο Άθως και οι άλλοι…

Συχνή επικοινωνία θα πρέπει, όπως σημειώνουν στελέχη του ΔΗΚΟ, να υπάρχει και με τα μέλη των επαρχιακών γραμματέων για τις κινήσεις που θα γίνονται σε τοπικό επίπεδο ώστε να επιτυγχάνεται η παρουσία κομματικών μελών στις επισκέψεις που πραγματοποιεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην επαρχία. Δεν αποκλείεται πάντως στην όλη συντονιστική προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο να παίξει και ο γ.γ. του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης που γνωρίζει καλά πώς να διαχειρίζεται εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του κόμματος, ενώ οι σχέσεις του με το επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη αλλά και με τον ίδιο προσωπικά είναι άριστες. Πιθανό ρόλο να αναλάβει και ο βουλευτής του κόμματος Χρύσης Παντελίδης αν το αποφασίσει η Γραμματεία. Πρόκειται για πρόσωπο που βρίσκεται πολιτικά κοντά στο Νικόλα Παπαδόπουλο και χαίρει εκτίμησης στο επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η δυσφορία και ο χρόνος που μετρά αντίστροφα

Πάντως, τα στελέχη του ΔΗΚΟ, χωρίς να εξαιρείται η ηγετική πυραμίδα, αντιλαμβάνονται πλέον την αναγκαιότητα για περαιτέρω συντονισμό μιας και ο χρόνος μετρά αντίστροφα, ενώ άρχισαν και οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας αλλά και απογοήτευσης από τοπικά στελέχη. Υπάρχουν και τα μέλη του κόμματος που πιέζουν για παρουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη στις τοπικές οργανώσεις μιας και δέχονται πιέσεις, αν και ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει απομακρυσμένο. Μάλιστα, πρόεδροι Τοπικών Επιτροπών απευθύνονται ήδη στην ηγετική πυραμίδα και εκφράζουν τη δυσαρέσκεια του για τη μη παρουσία του υποψηφίου στις συνάξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν γίνεται να μην τους καταδεχτεί να φάει μαζί τους ένα σουβλάκι στο οίκημά τους, ρόλο που φαίνεται πως θα αναλάβει ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος. Ξεκαθαρίζεται, μάλιστα, ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα προχωρήσει σε μαζικές συναντήσεις ανά περιοχή, σε μη κομματικούς χώρους, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επισκεφτεί σε επαρχιακό επίπεδο τις επιτροπές του ΔΗΚΟ. Ο χρόνος πάντως μετρά αντίστροφα όπως επισημαίνουν στελέχη του ΔΗΚΟ και θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επίδειξης αδιαφορίας και μη προσέλευσης στην κάλπη από ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ με το σκεπτικό ότι ο υποψήφιος που στηρίζουν δεν νοιάζεται ουσιαστικά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση