ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Σωκράτης Φράγκου νέος Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ

Διαδέχεται στον Χαράλαμπο Σταυρίδη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ από το 2009.

ΚΥΠΕ

Ο Σωκράτης Φράγκου εξελέγη σήμερα από το 16ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ ως ο νέος Πρόεδρος της Οργάνωσης, χωρίς ανθυποψήφιο.

Διαδέχεται στον Χαράλαμπο Σταυρίδη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ από το 2009.

Το 16ο Παγκύπριο της ΝΕΔΗΣΥ εξέλεξε επίσης τα 50 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου της Οργάνωσης χωρίς εκλογική διαδικασία καθώς οι υποψηφιότητες που υπεβλήθησαν αριθμούσαν 50, όσες ακριβώς είναι και οι θέσεις στο Ανώτατο Συμβούλιο της ΝΕΔΗΣΥ.

Σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει την κυβέρνηση Αναστασιάδη στη μάχη της και στη ρήξη με τα κατεστημένα. «Σε αυτόν το δύσκολο, αλλά ωφέλιμο για τον τόπο δρόμο, η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη μας. Είμαστε έτοιμοι να συμπαραταχθούμε και να επιμεριστούμε το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, αρκεί να διασφαλίσουμε το μέλλον και την προοπτική των παιδιών μας» είπε.

Εξήγησε παράλληλα πως για το σκοπό αυτό επιβάλλεται ο ΔΗΣΥ να συνεχίσει με συνέπεια την πολιτική της εξυγίανσης και μεταρρύθμισης. «Έτσι θα περάσουμε από τη βαθιά ύφεση στη μεσοπρόθεσμη σταθεροποίηση και στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, κατοχυρώνοντας το μέλλον των επόμενων γενεών και τη θέση της χώρας μας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο ευρώ» ανέφερε.

«Εάν κυριαρχήσουν όμως, οι συναισθηματισμοί αντί της λογικής, ο λαϊκισμός αντί του ρεαλισμού, θα οδηγήσουμε τη χώρα μας σε μια καταστροφική χρεοκοπία, παρατεταμένη εξαθλίωση, σε ένα μοιραίο κατήφορο περιθωριοποίησης χωρίς τέλος» πρόσθεσε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι ο τόπος, αλλά και η Κυβέρνηση, έχουν ανάγκη έναν ισχυρό, σύγχρονο Δημοκρατικό Συναγερμό, που θα συνεχίσει να πολιτεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. «Οφείλουμε» συνέχισε, «να οικοδομήσουμε ένα νέο πολιτικό σύστημα διαφάνειας και λογοδοσίας, μακριά από φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς».

Ανέφερε ακόμη ότι στο σημείο που αφέθηκε να οδηγηθεί η οικονομία μας, η κοινωνία δεν έχει την πολυτέλεια του διχασμού μεταξύ προνομιούχων και αδικημένων, ούτε θα αντέξει το βάρος εργατικών ή άλλων αναταράξεων για εξυπηρέτηση των οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων.

«Η επικέντρωση της προσοχής και της φροντίδας μας δεν θα είναι όμως μόνο σε όσους έχουν δουλειά ή σε όσους, έστω και με δυσκολίες, διατήρησαν στη ζωή τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τους» πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως στο επίκεντρο της πολιτικής του ΔΗΣΥ θα είναι οι νέοι, οι άνεργοι, και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που διαλύθηκαν και τις οποίες θα πρέπει να «αναστήσουμε» αν θέλουμε να ξανακτίσουμε την οικονομία μας.

«Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όχι μόνο τους προστατευμένους, αλλά και τις πολλές άλλες χιλιάδες εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και τις χιλιάδες εργαζόμενων με απολαβές φτώχιας» είπε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στον απερχόμενο Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ, τον Χαράλαμπο Σταυρίδη. «Αγαπητέ Χαράλαμπε, έχεις φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης όλων μας. Σε ευχαριστώ θερμά, και από την 1η Αυγούστου θα είσαι μαζί μας, σε νέο ρόλο στο Δημοκρατικό Συναγερμό» του είπε.

Απευθύνθηκε την ίδια ώρα και στο νέο Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ, τον Σωκράτη Φράγκου και στη νέα ηγεσία της οργάνωσης καλώντας τους να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη δυναμική πορεία της Νεολαίας.

Έδωσε τέλος μια συμβουλή προς τα μέλη και την ηγεσία της ΝΕΔΗΣΥ. «Να διακρίνει πάντα τις πράξεις και ενέργειες σας η δικαιοσύνη. Να είστε πάντα δίκαιοι, σεμνοί, και ταπεινοί. Να επιδεικνύετε πάντα τον πρέποντα σεβασμό στους συμπολίτες σας, αλλά πρωτίστως στους μεγαλύτερους σας. Όμως, στον αγώνα της επαγγελματικής ή πολιτικής ανέλιξης σας, μην διστάζετε να προσπερνάτε. Στη διεκδίκηση της κορυφής όσοι περιμένουν στη γραμμή, χάνουν το τρένο» τους είπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση