ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέος Υπουργός Υγείας ο Γιώργος Παμπορίδης

Ποιός είναι ο νομικός που θα αντικαταστήσει τον Φίλιππο Πατσαλή;

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην επιλογή του Δρ. Γιώργου Παμπορίδη, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τη θέση του Υπουργού Υγείας μετά και την αιφνίδια παραίτηση του Φίλιππου Πατσαλή με επιστολή του προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας στις 09 Ιουλίου. 

Ο διορισμός του κ. Παμπορίδη, ανακοινώθηκε επίσημα από το Προεδρικό Μέγαρο το απόγευμα της Παρασκευής και η ορκωμοσία του θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Ποιος είναι ο νεός Υπουργός
Ο Γιώργος Παμπορίδης γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στη Λευκωσία, όπου και φοίτησε στην Αγγλική Σχολή. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων, διετέλεσε από τους πρώτους προέδρους της Μαθητικής Κίνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992, είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωματων από το πανεπιστήμιο του Southampton στο Ναυτικό Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνέις, και κάτοχος διδακτορικού τίτλου στο Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο.

Ο κ. Παμπορίδης έχει εργαστεί στην Αγγλία στο δικηγορικό γραφείο Holman, Fenwick & Willan, ενώ με την επιστροφή του στην Κύπρο ήταν για πέντε χρόνια συνεργάτης στο γραφείο Λ Παπαφιλίππου & Σία στη Λευκωσία ως εταίρος.  

Το 2003 προχώρησε στην ίδρυση την Pamboridis LLC με γραφεία σε Λευκωσία και στην Αθήνα.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2008 διετέλεσε Οικονομικός Διαχειριστής του εκλογικού Επιτελείου του Ιωάννη Κασουλίδη, υποψήφιου τότε για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σήμερα μεταξύ άλλων, διδάσκει Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο και Δίκαιο Ενέργειας στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση