ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:30
 

«Αφοπλίζει» τη Θεοχάρους το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Χάνει το προνόμιο να είναι επικεφαλής της ομάδας - Στη θέση της ο Λευτέρης Χριστοφόρου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Τις πρώτες απώλειες αντιμετωπίζει η Ελένη Θεοχάρους μετά από την απόφασή της να αποχωρήσει από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και να αυτονομηθεί πολιτικά καθώς, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, της αφαιρεί το προνόμιο του να είναι επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στο ΕΛΚ αλλά και να χρησιμοποιεί τα λογότυπα και τα σύμβολα της μεγάλης ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής της, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε ενημερώσει μέσω επιστολής τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul ότι η Ελένη Θεοχάρους δεν εκπροσωπεί πλέον τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με τον Joseph Daul, να ενημερώνει στη συνέχεια την Ελένη Θεοχάρους πως της αφαιρείται ο τίτλος της επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας και να της απαγορεύει να χρησιμοποιεί τα λογότυπα της ευρωπαϊκής ομάδας με οποιοδήποτε τρόπο.

Το κατά πόσο υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις από την αποδυνάμωση της κ. Θεοχάρους είναι ένα ζήτημα που παραμένει ανοικτό, με κάποιους να αναφέρουν πως χάνει σημαντικά κονδύλια. Οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν στην «Κ» πως με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται σημαντικά καθώς ο επικεφαλής της κάθε αντιπροσωπείας, μπορεί να συμμετέχει στη σύσκεψη και στη διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πριν από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Βλέψεις για ALDE από Θεοχάρους
Σημειώνεται πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διώξει την Ελένη Θεοχάρους από την ομάδα εξαιτίας της πολιτικής της αυτονόμησης. Το ζήτημα είναι το τι θα κάνει η ίδια η ευρωβουλευτής, με κύκλους να αναφέρουν πως βλέπει ακόμα και την αποχώρησή της από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ίδια εξέφρασε πολλές φορές την διαφωνία της με τις πολιτικές της γερμανίδας καγκελάριου η οποία και ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα.

Ήδη πολιτικοί κύκλοι αναφέρουν στην «Κ» πως βολιδοσκοπεί να ενταχθεί στην Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), όπου και θα διεκδικήσει να είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας. Στον ΔΗΣΥ πάντως έχουν αρχίσει ήδη τα μουρμουρητά με κύκλους να αναφέρουν με νόημα πως ένας από τους κύριους λόγους που κάποιοι την εξέλεξαν –πέραν του ότι άνηκε στον ΔΗΣΥ- είναι και το γεγονός ότι θα αντιπροσώπευε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X