ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποχώρηση Ελένης Θεοχάρους από το Eυρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Στους Ευρωπαίους Μεταρρυθμιστές και Συντηρητικούς εντάχθηκε το κίνημα «Αλληλεγγύη»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με στόχο «τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του κυπριακού λαού», παρουσιάστηκε σήμερα η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Αλληλεγγύη της Δρ. Ελένης Θεοχάρους.

Σύμφωνα με την ιδρυτή του κινήματος, βρισκόμαστε μπροστά σε νέα αδιέξοδα και το δρόμο φράσσουν το παλαιό, το διεφθαρμένο, το κατεστημένο του παλαιοκομματισμού που προσπαθεί να επιβιώσει με λαϊκισμό, ψεύτικες υποσχέσεις και ιδεολογικές εμμονές. Είναι ένα αποτυχημένο σύστημα ανθρώπων και μηχανισμών που υπηρετούν συμφέροντα, σκεπάζουν σκάνδαλα και είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την επίθεση διάλυσης του κυπριακού κράτους που επιχειρεί εναντίον της πατρίδας μας η Τουρκία.

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε πως είναι αναγκαίο και επιτακτικό για την πατρίδα να ανακοπεί η επικίνδυνη παρακμή που βιώνουμε και να ανανεωθεί το πολιτικό δυναμικό του τόπου με έντιμους, άφθαρτους καταξιωμένους ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν τη διαφθορά, να αντιπαλέψουν την διαπλοκή, την ατιμωρησία, την αναξιοκρατία και την ανικανότητα που υπονομεύουν τη λειτουργία και τη συνέχεια του κυπριακού κράτους.

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι η “Αλληλεγγύη” είναι μια πατριωτική δύναμη, η οποία υπηρετεί τον πολίτη με γνώμονα την ηθική, το μέτρο, τη λογική, την ενότητα στόχων, τη συνεννόηση και τη συνεργασία.

Στρατηγικό όραμα, είπε, είναι η απελευθέρωση της Κύπρου με την επίτευξη μιας δημοκρατικής συμφωνίας, μιας λύσης που θα θεμελιωθεί πάνω στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στον Χάρτη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επέκρινε εκείνους που “δεν θα διστάσουν να βαφτίσουν μια λύση υποταγής ως λύση οδυνηρών συμβιβασμών και συγκλίσεων ως αδήριτη ανάγκη με δήθεν ανταλλάγματα την οικονομική ανάπτυξη”, σημείωσε.

Δεν θα αφήσουμε ιδεολογίες και στρεβλώσεις να παρεμποδίσουν την πορεία μας προς τον στόχο της διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αποκατάσταση των δικαιωμάτων του κυπριακού λαού, η στήριξη του λαού που δεινοπαθεί αυτή τη στιγμή, είπε. “Εργο, υποχρέωση του πολίτη είναι η διάσωση της πολιτείας, λέει ο Αριστοτέλης. Και εμείς αισθανόμαστε βαρύτατα αυτό το χρέος”, είπε.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη, καλεί σύσσωμο τον κυπριακό ελληνισμό, ανέφερε, “να εμπιστευθεί τις δυνάμεις του και ενωμένοι να διεκδικήσουμε με όραμα και στρατηγική τις λύσεις που πραγματικά μας αξίζουν”.

Αποχώρησε από το ΕΛΚ - Μέλος των Συντηρητικών η «Αλληλεγγύη»
Σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, η μάχη της «Αλληλεγγύης» θα συνεχίσει να δίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε κάθε διεθνές βήμα, μέσα από τις τάξεις του ECR (Ευρωπαίοι Μεταρρυθμιστές και Συντηρητικοί), το τρίτο σε δύναμη κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο έχει ενταχθεί το κίνημα.

Η Ευρωβουλευτής εξήγησε ότι το κίνημα επέλεξε να ενταχθεί στο ECR για «να μπορούμε να καλλιεργούμε σε όλο το φάσμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκείνες τις δυνάμεις και στοιχεία που θα μας δίνουν ώθηση στον αγώνα μας», ενώ συμπλήρωσε πως η μη υποχρέωση της κομματικής υπακοής στο ECR «μας δίνει φτερά».

Χωρίς επικεφαλή και αυτοχρηματοδοτούμενη η «Αλληλεγγύη»
Η κ. Θεοχάρους παρουσίασε τα μέλη της προσωρινής εκτελεστικής γραμματείας και επιτροπών, λέγοντας ότι όλοι είναι ίσοι και δεν υπάρχουν επικεφαλής. Ανέφερε επίσης ότι το κίνημα στηρίζεται στην αυτοχρηματοδότηση.

Ερωτηθείσα για τις προθέσεις της Κίνησης στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, η κ. Θεοχάρους είπε ότι η Κίνηση έχει κάνει έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, κινήματα, οργανώσεις, που συμμερίζονται τις ίδιες αγωνίες και ζουν το ίδιο δράμα με μας όσον αφορά το λαό, “για να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που επίκειται. Επί του παρόντος, η δικιά μας θέση συνίσταται στην περαιτέρω διερεύνηση των δυνατοτήτων που μπορούν να υπάρχουν αν και φαίνεται ότι σε πολλά σημεία δεν θα επιτευχθεί σύγκλιση θέσεων και η Αλληλεγγύη ενδεχομένως θα κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές”.

Απορρίπτει τα περί... Προεδρικών
Κληθείσα να σχολιάσει ότι η αποχώρησή της από τον ΔΗΣΥ έγινε με μακρόχρονο σχεδιασμό τις προεδρικές εκλογές, είπε ότι αυτή τη θέση “την απορρίπτω μετά βδελυγμίας και έχω δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι μεγάλη μου έγνοια είναι να υπάρχει το 2018 κράτος”.

Σε ερώτηση αν αποδέχεται μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η κ. Θεοχάρους είπε ότι εκείνο που έχει σημασία για την Κίνηση είναι να κατοχυρωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε Κύπριου πολίτη και το κοινοτικό κεκτημένο σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς καμιά διάκριση, και αν υπάρξουν περιοχές που θα τελούν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση και περιοχές υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, να μπορεί ο κάθε πολίτης που θα κατοικήσει και να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα”. Η έννοια της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, έχω πει πολλές φορές, “δεν συνάδει με την εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, είπε. “Δεν υποστηρίζουμε καμία λύση που δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας. Αν η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία πιστεύετε ότι τα κατοχυρώνει να μας παρουσιαστεί αυτή η λύση. Αλλά επειδή δεν τα κατοχυρώνει, τότε την απάντηση την έχετε πάρει”, κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X