ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Τα λεωφορεία συντηρούνται από τον Κύπριο φορολογούμενο

Οι μονοπωλιακοί οργανισμοί να σεβαστούν αυτούς που τους πληρώνουν

ΚΥΠΕ

Δεν θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη του Κύπριου φορολογούμενου για να μας χειροκροτήσουν κάποιοι, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επέκρινε τη στάση όσων απεργούν σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη, με συγκεκριμένες αναφορές στους εργαζόμενους στην εταιρεία λεωφορείων "Ζήνων".

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, με την ευκαιρία επίσκεψής του στην οινοβιομηχανία ΚΕΟ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως οι κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν χρόνο για απεργίες, γιατί αυτό θα ήταν σε βάρος των συμφερόντων τους, και υπέδειξε πως ο ίδιος δεν είναι ενάντια στις απεργίες, "αλλά άλλο να απεργείς για να διεκδικείς κάτι που έχει να κάνει με τη δική σου επιβίωση κι άλλο με την απεργία σου να δημιουργείς προβλήματα σε αυτούς που σε συντηρούν και να ταλαιπωρείς και να τιμωρείς".

"Εμείς στον ΔΗΣΥ δεν κάνουμε υπεκφυγές. Η εταιρεία λεωφορείων της Λάρνακας συντηρείται από τον Κύπριο φορολογούμενο και για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει, τα 92 ευρώ τα πληρώνει ο Κύπριος φορολογούμενος και πρέπει αυτοί που διοικούν αυτούς τους μονοπωλιακούς οργανισμούς που συντηρούνται από τους φορολογούμενους, να σεβαστούν και αυτούς που τους πληρώνουν", συμπλήρωσε.

Η μόνη λύση, συνέχισε, είναι "να νοικοκυρευτούν". Είπε ως ο ίδιος, ως Πρόεδρος κόμματος και ως νομοθέτης δεν πρόκειται να ψηφίσει επιπρόσθετα κονδύλια που θα βγουν από τον φορολογούμενο, "για να με χειροκροτούν κάποιοι, γιατί μιλώ και ενεργώ με βάση τα συμφέροντα των πολλών, και οι πολλοί είναι οι Κύπριοι φορολογούμενοι πολίτες".

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη πως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες σε αυτόν τον τόπο και όχι να εκμεταλλευόμαστε μια θέση που εξασφαλίσαμε "με ρουσφέτι" στη δημόσια υπηρεσία "και τώρα επειδή έχουμε τη δύναμη και είμαστε σε ζωτικούς χώρους κλείνουμε το διακόπτη και ομηροποιούμε ολόκληρη την οικονομία".

Παράλληλα, διατύπωσε την άποψη πως η ίδια η αντιπολίτευση ασχολείται καθημερινά "και είναι στην πρώτη γραμμή με όσους διαμαρτύρονται, με όσους συντηρούνται από τους φορολογούμενους, με όσους είναι σε καλύτερη κατάσταση, παρά την οικονομική κρίση, και συγκριτικά με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα".

"Δεν είδα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να είναι δίπλα στις κυπριακές επιχειρήσεις, αυτές που καθημερινά προσπαθούν", είπε και διερωτήθηκε αν ρώτησε κανένας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν "αυτοί που δουλεύουν μέρα και νύχτα χωρίς να πάρουν ένα σεντ από τον Κύπριο φορολογούμενο, αυτές τις επιχειρήσεις που επιβιώνουν με χίλια δυο προβλήματα, πληρώνουν φόρους και το μόνο που ζητούν είναι να μην τους βάζουμε εμπόδια".

Σημείωσε πως το μεγάλο στοίχημα για να δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρο είναι "να έχουμε τον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα να παράγουν" και "εμείς ως ΔΗΣΥ βλέπουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από την επιτυχία της επιχειρηματικότητας, και είναι μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας που μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη της οικονομίας και δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X