ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ. Εισαγγελέας: Η Κύπρος λαμβάνει μέτρα για πάταξη της διαφθοράς

Ο κ. Κληρίδης αναφέρθηκε στην ύπαρξη των φαινομένων διαφθοράς στο δημόσιο βίο

ΚΥΠΕ

Στα πρόσφατα μέτρα τα οποία έλαβε ή λαμβάνει η κυπριακή πολιτεία από απόψεως νομοθετικών ρυθμίσεων και καταρτισμού σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για πάταξη της διαφθοράς, αναφέρθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, εγκαινιάστηκε στις 20 Μαρτίου 2017 στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ο Πέμπτος Γύρος Αξιολόγησης των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς (GRECO).

Όπως αναφέρεται, το θέμα του νέου γύρου αξιολόγησης είναι «Αποτρέποντας τη Διαφθορά και προωθώντας την Ακεραιότητα στις Κεντρικές Κυβερνήσεις (ανωτάτων εκτελεστικών λειτουργιών) και στα Σώματα Εφαρμογής του Νόμου.»

Κατόπιν πρόσκλησης του Συμβουλίου, στην εναρκτήρια τελετή ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής παρέστη και απηύθυνε ομιλία ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης.

Ο κ. Κληρίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ύπαρξη των φαινομένων διαφθοράς στο δημόσιο βίο, στα αίτια και στους τρόπους αντιμετώπισης του και προέβηκε σε ιδιαίτερη αναφορά σε πρόσφατα μέτρα τα οποία έλαβε ή λαμβάνει η Κυπριακή πολιτεία από απόψεως νομοθετικών ρυθμίσεων και καταρτισμού σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για πάταξη της διαφθοράς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση