ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Ατταλίδου: Ο περιορισμός θητειών να αφορά όλα τα συμβούλια και πολιτικά αξιώματα

Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων ανέφερε η Βουλευτής των Οικολόγων μετά τη συνεδρία της Επ. Εσωτερικών

ΚΥΠΕ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών συζήτησε την Πέμπτη την πρόταση νόμου του Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Παύλου Μυλωνά, για περιορισμό των θητειών του προέδρου και των μελών του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών. Η συζήτηση είχε αναβληθεί τον Απρίλιο του 2021.

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνεδρίας, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, εξέφρασε την άποψη ότι «τέτοια ρύθμιση πρέπει να αφορά όλα τα συμβούλια, όλους τους πολιτικούς και όλα τα πολιτικά αξιώματα».

Ερωτηθείσα για καταγγελία που ετέθη ενώπιον της Επιτροπής περί αλλοίωσης αποτελεσμάτων σε εξετάσεις για τους κτηματομεσίτες, οι οποίες διοργανώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η κ. Ατταλίδου εξήγησε ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, ανέφερε στη συνεδρία της Επιτροπής ότι οι εξετάσεις δεν έγιναν με τον σωστό τρόπο. Η ίδια, πρόσθεσε, ζήτησε από τον κ. Κυναιγείρου να επανέλθει με στοιχεία γιατί, όπως είπε, επρόκειτο για μια «πολύ γενική τοποθέτηση». 

Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων

Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, ανέφερε η Αλεξάνδρα Ατταλίδου μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, την Πέμπτη. Η Επιτροπή συζήτησε τον περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικό) Νόμο του 2023 και συγκεκριμένα την εισαγωγή ρυθμίσεων αναφορικά με τη συμμετοχή κοινοταρχών και μελών των κοινοτικών συμβουλίων σε διαδικασίες κατά τις οποίες τα εν λόγω πρόσωπα έχουν ίδιο ενδιαφέρον ή συμφέρον.

Η κ. Ατταλίδου είπε ότι πρόθεση είναι να γίνεται δημόσια δήλωση ότι υπάρχει συμφέρον και να μη συμμετέχουν αυτά τα πρόσωπα στη διαδικασία. Εξέφρασε την άποψη ότι αυτό πρέπει να ισχύσει και για την Ένωση Δήμων και για όλους τους δημόσιους οργανισμούς. «Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και όσοι έχουν συμφέρον να διαχωρίζουν τη θέση τους», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση