ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Δαμιανού: Με το ρουσφέτι διέλυσαν ολόκληρες αστυνομικές διευθύνσεις - Τοποθετούνται ανίκανοι

Να σταματήσουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, λέει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, σε σχέση με τα επεισόδια βίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη θέση ότι υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την ηγεσία της Αστυνομίας για τα οποία δεν έχει δοθεί καμία πειστική απάντηση εξέφρασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, σε σχέση με τα σοβαρά επεισόδια βίας που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στο στάδιο «Ελευθερία» μεταξύ των οπαδών της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα, κατά τον αγώνα για τα ημιτελικά του κυπέλλου στο μπάσκετ. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο κ. Δαμιανού διερωτήθηκε αν υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο και αναγκαία αστυνόμευση και αν εφαρμόστηκαν οι νομοθεσίες για πρόληψη και καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Τόνισε ταυτόχρονα ότι σε γενικότερο πλαίσιο χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση για την λειτουργία των γηπέδων και την αντιμετώπιση της βίας διότι πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την πάταξη. «Χρειάζεται πρόληψη η οποία περιλαμβάνει διαφορετική παιδεία και κουλτούρα», εξήγησε. 

Να σταματήσουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά 

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι η Αστυνομία είναι εκτεθειμένη «διότι η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε να αποψιλώσει τις αστυνομικές διευθύνσεις, τη μηχανοκίνητη μονάδα και άλλες μονάδες που επιτελούν σημαντικά καθήκοντα. Μέσα από ένα όργιο ρουσφετιού και ημετεροκρατίας διέλυσαν ολόκληρες διευθύνσεις και τοποθετούνται ανίκανοι σε θέσεις που έπρεπε να τοποθετούνται υπεύθυνοι άνθρωποι». Παράλληλα, έκανε λόγο για επιλεκτική αστυνόμευση, συγκρίνοντας τη στάση της Αστυνομίας στα επεισόδια με αυτή που τήρησε με τον Αίαντα σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τονίζοντας ότι τα δύο μέτρα και δύο σταθμά πρέπει να σταματήσουν. Αναφορικά με την πάταξη, ο κ. Δαμιανού είπε: «εδώ και μερικά χρόνια έχουμε δώσει τις προτάσεις μας αναφορικά με τα ζητήματα που περιλαμβάνουν την ενιαία αθλητική νομοθεσία και μια σειρά από άλλα μέτρα για τον τρόπο εκδίκασης των υποθέσεων. Η τιμωρία είναι το τελευταίο μέτρο. Πριν από αυτή είναι η πάταξη και η πρόληψη και εδώ είναι που πάσχει η πολιτεία μας».

Να μην ακολουθηθεί η πεπταημένη

Σε σχέση με τα μέτρα που ανέφερε ότι θα εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Δαμιανού είπε ότι θα αναμένουν να δούν τα μέτρα και αν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τότε θα τα στηρίξουν και θα τα ενισχύσουν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα ακολουθηθεί η πεπατημένη, «να γίνονται βαρύτουπες δηλώσεις μετά από ένα μεγάλο συμβάν». Κάλεσε παράλληλα την Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία να διερωτηθούν πόσες και ποιες υποθέσεις κατέληξαν στα δικαστήρια και εν τέλει καταδικάστηκαν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση