ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Δημητρίου: ΔΗΣΥ και ΡΤΚ συμφωνούν στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του τ/κ PTK υπό τον πρόεδρό του, Τουφάν Έρχιουρμαν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην επιτακτική ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις και να υπάρξουν συντονισμένες από κοινού πρωτοβουλίες και από τις δύο πλευρές, για άμεσο διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, συμφώνησαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου και ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) κ. Τουφάν Ερχιουμάν, κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχαν το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε, δήλωσε η κ. Δημητρίου, ότι το μέλλον της Κύπρου δεν είναι η διχοτόμηση, ούτε τα δύο κράτη. Πρέπει να εστιάσουμε, πρόσθεσε όλες μας τις προσπάθειες, προκειμένου να δημιουργηθεί το έδαφος και να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη, για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου διακόπηκαν, στη βάση της ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα. «Και ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου για το κυπριακό, αποτελεί καθοριστικότατο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, δεν μπορούμε ούτε να διαγράψουμε τις συγκλίσεις, ούτε και να ξεκινήσουμε από το μηδέν.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, υπέδειξε, το κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί ούτε με ευχολόγια ούτε με παραινέσεις. Η κάθε πλευρά πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο, ειδικά από τη στιγμή που επιχειρούνται συνεχώς νέα τετελεσμένα.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι ο λαός της Κύπρου έχει δικαίωμα στην ειρήνη και στην ευημερία μέσα από μια βιώσιμη και ειρηνική λύση. «Πιστεύουμε στην ειρήνη και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτή. Και η χώρα μας πρέπει και μπορεί ν' αποτελέσει παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ερωτηθείσα εάν αποτιμάει θετικά ή αρνητικά τα όσα έγιναν στη Νέα Υόρκη, η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, σημείωσε πως δεν θα ήθελε να προκαταλάβει την αυριανή ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που ανέλαβε ο ΔΗΣΥ για το κυπριακό, με σειρά συναντήσεων με τουρκοκυπριακά κόμματα. Την κ. Αννίτα Δημητρίου πλαισίωσαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Κάρουλλας, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου κ. Ξένια Κωνσταντίνου και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου κ. Χαράλαμπος Σταυρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση