ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λ. Ελευθερίου: Μαζέψαμε αιτήσεις ψηφοφόρων για μετοικήσεις στη Λακατάμια

Το επιτελείο της Φωτούλας Χατζηπαππά θα καταγγείλει τις μετοικήσεις ατόμων σε σημεία που δεν κατοικεί κόσμος, όπως καφέ, γραφεία ή «κοινόβια» για τρεις οικογένειες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο στόχαστρο της δημόσιας συζήτησης για υπερβολικά μεγάλο αριθμό μετοικήσεων ψηφοφόρων ενόψει δημοτικών εκλογών, περίπου 1200, βρίσκεται αυτές τις μέρες ο δήμος Λακατάμιας, με καταγγελίες στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας να αναφέρουν ότι οι περισσότεροι δήλωσαν ως μόνιμο χώρο διαμονής, κατοικία στην οποία διαμένουν συγγενικά, φιλικά ή άλλα πρόσωπα, ακόμα και καφετέριες, υπεραγορές και γραφεία.

Σχολιάζοντας τα πιο πάνω, ο υποψήφιος δήμαρχος Λακατάμιας, Λουκάς Ελευθερίου, καταδίκασε τις πιο πάνω πρακτικές, αναφέροντας την ίδια ώρα ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια μετοίκησαν στη Λακατάμια πολλά ζευγάρια και διερωτώμενος γιατί δε ξενίζει το γεγονός ότι σήμερα, με βάση την απογραφή, κατοικούν 50.000 πολίτες στη Λακατάμια, ενώ ψηφίζουν μόνο 24.000.

Σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα κενό στη νομοθεσία, η οποία απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες για την αίτηση αλλαγής τόπου διαμονής ενός ψηφοφόρου, από τη σφραγίδα ενός κοινοτάρχη μέχρι την παράδοση της αίτησης στην Επαρχιακή Διοίκηση, ο κ. Ελευθερίου είπε ότι ο ίδιος και το επιτελείο του ανέλαβαν το συγκεκριμένο έργο, για διευκόλυνση των πολιτών.

Ερωτηθείς πόσες μετοικήσεις έκαναν ως επιτελείο, απάντησε ότι αυτόν τον αριθμό τον κρατάνε για τους ίδιους, αλλά βέβαια, πρόσθεσε, ο αριθμός αυτός είναι τριψήφιος.

Αν οποιοσδήποτε δήλωσε λάθος τόπο διαμονής δεν έχουμε καμία ευθύνη, τόνισε ο κ. Ελευθερίου. Όπως είπε, οι περισσότεροι πολίτες, από τους οποίους, συνέλεξαν τις αιτήσεις, παρέδωσαν την ίδια ώρα στο επιτελείο του και λογαρισμούς ρεύματος, για να καταγραφονταν σωστά οι οδοί.

Φωτούλα Χατζήπαππα: Μπορεί να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα

Από την πλευρά της, η επίσης υποψήφια για τη δημαρχία Λακατάμιας, Φωτούλα Χατζήπαππα επιβεβαίωσε ότι περιήρθαν στην αντίληψη του επιτελείου της μετοικήσεις ατόμων στον Δήμο Λακατάμιας σε σημεία που δεν κατοικεί κόσμος, όπως καφέ, γραφεία ή «κοινόβια» για τρεις οικογένειες και για αυτό τον λόγο επικοινώνησε η ίδια με τον Έπαρχο Λευκωσίας για να εκφράσει τις ανησυχίες της, διότι, όπως τόνισε, οι μεταφορές αυτού του είδους είναι τόσες πολλές, που μπορεί να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το επιτελείο ετοιμάζει ενστάσεις για τις πιο πάνω περιπτώσεις, με παράθεση στοιχείων, ώστε να κατατεθούν στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας και να ακυρωθούν. Είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία αυτές οι πρακτικές, τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση