ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Κυπριανού για φακέλους: Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν θα φέρουν αποτέλεσμα

Χρειάζεται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κυπριακό ποδόσφαιρο, δεν πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα, εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος είπε ότι χρειάζεται πολιτική βούληση και μέτρα σοβαρά, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), ο κ. Κυπριανού είπε πως «τα προβλήματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν είναι σημερινά, αλλά χρονίζουν», για να προσθέσει ότι «αν θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά».

«Λυπάμαι», είπε, «να παρατηρήσω ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα. Χρειάζεται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και μέτρα σοβαρά σε ό,τι αφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρό».

Όπως ανέφερε είχε διατελέσει παρατηρητής στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με τα κριτήρια όπως είπε, να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια και όχι ποιοτικά.

Είπε ακόμα ότι από τότε επέμεναν ότι θα έπρεπε να διαφοροποιηθούν τα κριτήρια, σημειώνοντας ότι «πρέπει να υπάρχει ένας κώδικας δεοντολογίας για τον τρόπο διοίκησης των διαφόρων Ομοσπονδιών, ο οποίος να διέπει τη λειτουργία τους και μετά πρέπει να υπεισέλθουν κριτήρια, τα οποία έχουν να κάνουν με τη σύγκρουση συμφερόντων».

«Δεν μπορεί παραδείγματος χάρη κάποιος να είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. Ομοσπονδίας και την ίδια στιγμή να έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπως είναι η ΚΟΠ, αυτή τη στιγμή. Πράγματα απαράδεκτα που δεν θα τα συναντήσετε σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα», είπε ο κ. Κυπριανού.
Συνέχισε λέγοντας ότι η ΚΟΚ έχει αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, σημειώνοντας ότι έχει βάλει περιορισμό στις θητείες, έχει καθιερώσει ένα κώδικα ηθικής, στη βάση του οποίου λειτουργεί το Διοικητικό Συμβούλιο, συμπληρώνοντας πως «αυτά τα ζητήματα θεωρώ θα έπρεπε να επιβραβεύει ο ΚΟΑ με τις χορηγίες που δίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πρέπει κάποιοι να φύγουν, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε: «Ζητάτε από εμένα που δεν έχω ενεργό ανάμειξη στα του ποδοσφαίρου να πω ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι πρέπει να μείνουν. Θα ήταν μεγάλο λάθος να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Εκείνοι που είναι εκεί και οι αθλητικοί φορείς του τόπου πρέπει να εξασφαλίσουν ότι θα δοθεί ένα τέτοιο πλαίσιο λειτουργίας, που από τη μια θα εξασφαλίζει χρηστή διοίκηση και από την άλλη βούληση για αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Και δεν είμαι ο αρμόδιος να πω ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι πρέπει να φύγουν».

Συνάντηση με ΚΟΚ

Σε σχέση με τη συνάντηση που είχε με την ΚΟΚ, ο κ. Κυπριανού συνεχάρη το ΔΣ, λέγοντας πως έχει εντυπωσιαστεί από το εύρος των δραστηριοτήτων, αλλά και του προγραμματισμού με τον οποίο λειτουργούν.

Όπως είπε «αναπτύσσουν μια φιλοσοφία, την οποία θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας, πρώτα και κύρια για τα παιδιά και τους αθλητές τους, αλλά και για το ίδιο το άθλημα».

Ανέφερε, εξάλλου, πως «το γεγονός ότι καταφέρνουν αυτή τη στιγμή να απασχολούν 4 χιλιάδες άτομα στο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας με διάφορους τρόπους σε διάφορα επίπεδα είναι πάρα πολύ σημαντικό», για να προσθέσει ότι «από τη συνάντηση έχουν προκύψει κάποια ζητήματα, τα οποία θεωρώ ότι πρέπει να απασχολήσουν τους αρμόδιους φορείς του κράτους και ιδίως τον ΚΟΑ».

Είπε ακόμα ότι «πρέπει να δουν με πάρα πολλή σοβαρότητα και προσοχή τα κριτήρια που αφορούν τις χορηγίες προς τα αθλητικά σωματεία και να βάλουν ποιοτικά κριτήρια, τα οποία να εξασφαλίζουν ότι οι ομοσπονδίες που κάνουν ποιοτική δουλειά θα έχουν περισσότερη επιχορήγηση από τις άλλες».

Τέλος, είπε πως το κόμμα του είναι στη διάθεση της ΚΟΚ για να προωθήσει ζητήματα στο επίπεδο της πολιτικής, τα οποία θα διευκολύνουν το έργο τους.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΟΚ, Ανδρέας Μουζουρίδης, διαβεβαίωσε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι τα λεφτά τα οποία επενδύονται διά μέσου του ΚΟΑ προς της δική μας Ομοσπονδία τα επαναεπενδύουμε πίσω στην κυπριακή κοινωνία και στον κυπριακό αθλητισμό στο πολλαπλάσιο.

Ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού γιατί έχει κατανοήσει το διαχρονικό αίτημα της ΚΟΚ για θέσπιση αντικειμενικών ρεαλιστικών κριτηρίων, όσον αφορά την αξιολόγηση των προϋπολογισμών των ομοσπονδιών από τον ΚΟΑ.

«Θεωρούμε ότι στη βάση μιας τέτοιας αξιολόγησης θα δοθεί το κατάλληλο κίνητρο προς όλες τις εθνικές ομοσπονδίες να υπερβάλλουν εαυτό, για να προσφέρουν στον κυπριακό αθλητισμό», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X