ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Κυπριανού: Καταβάλλεται προσπάθεια εξαγνισμού της κυβέρνησης ΔΗΣΥ

Σημαντικές μεταρρυθμίσεις προωθήθηκαν με τη στήριξη και την πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, είπε ο Βουλευτής του κόμματος

ΚΥΠΕ

Το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται μια προσπάθεια εξαγνισμού της κυβέρνησης ΔΗΣΥ και των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί, είπε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2023 στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας πως χωρίς να μηδενίζει το έργο που παρήγαγε η κυβέρνηση τα δέκα τελευταία χρόνια, σημαντικές μεταρρυθμίσεις προωθήθηκαν με τη στήριξη και την πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ.

Στον οικονομικό και εργασιακό τομέα, ο κ. Κυπριανού είπε πως μετακινήθηκαν 8 δισεκ. από τους εργαζόμενους στα κέρδη των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η Κύπρος είναι τέταρτη από το τέλος μεταξύ των χωρών της ΕΕ ως προς τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με την κυβέρνηση να παραπέμπει για τον Ιανουάριο τις αποφάσεις για τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και να μην αξιοποιεί τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού για την στήριξη των πολιτών.

Ως προς το Κυπριακό, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε πως βρισκόμαστε στο χείλος της οριστικής διχοτόμησης και θα χρειαστούν πολλαπλάσιες προσπάθειες σε σχέση με το παρελθόν για να επιτευχθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πάνω στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για αντιφάσεις, παλινδρομήσεις και ανεπάρκεια των ιθυνόντων στους χειρισμούς του Κυπριακού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση