ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Κυπριανού: Λύπη για τοποθέτηση Μαυρογιάννη ως μόνιμου αντιπροσώπου στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης «επεδίωξε με δηλώσεις του να ξεγελάσει τον κυπριακό λαό»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη λύπη του για το γεγονός ότι ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει τοποθετηθεί στον πόστο του μόνιμου αντιπροσώπου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αναφέροντας παράλληλα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης "επεδίωξε με δηλώσεις του να ξεγελάσει τον κυπριακό λαό". 

Σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη του στο ιατρικό κέντρο Έγκωμης ενόψει της εφαρμογής του ΓεΣΥ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η νομοθεσία που ενέκρινε η Βουλή το 2013 λέει ότι ο διαπραγματευτής δεν μπορεί να ασκεί τα όποια άλλα καθήκοντα ή αρμοδιότητες», προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που ο κ. Μαυρογιάννης ασχολείται με την άσκηση άλλων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων δεν μπορεί να παραμένει ως διαπραγματευτής».

«Λυπούμαι γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραπληροφορεί τον κυπριακό λαό», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα πρέπει να γίνουν αναλύσεις από τους ενδιαφερόμενους, προσθέτοντας ότι η Κύπρος είναι μια τρίτη χώρα και «μας ενδιαφέρει το εκλογικό αποτέλεσμα στον βαθμό που θα επιδράσει στις προσπάθειες επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό».

Αναφέροντας ότι έχει ξεπεραστεί το σκαλί των εκλογών στην Τουρκία, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι αντιλαμβάνεται πως «όλοι είχαν πει πως πρέπει να αναμένουμε μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο» και τις επόμενες εκλογές που μεσολαβούν που είναι οι ευρωεκλογές, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αυτά δεν είναι τα καθοριστικά για το ενδεχόμενο επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».

«Το καθοριστικό είναι η ύπαρξη πολιτικής βούλησης και η ξεκάθαρη αντίληψη για τον στόχο τον οποίο έχουμε», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ «επιμένουμε ότι το πλαίσιο λύσης είναι εκείνο το οποίο έχουμε συμφωνήσει με την διεθνή και την τ/κ κοινότητα από το 1977, δηλαδή το πλαίσιο λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με την πολιτική ισότητα ως δεδομένο και όλα τα άλλα συναφή».

Ταυτόχρονα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ διαπιστώνει «μια έλλειψη ανάληψης πρωτοβουλιών από όλους τους εμπλεκομένους», προσθέτοντας ότι αναφέρεται κυρίως στην έλλειψη προθυμίας από την πλευρά της Τουρκίας, όπως είπε, «αλλά και στο γεγονός ότι η δική μας πλευρά δεν αναλαμβάνει τις όποιες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επανέναρξης διαπραγματεύσεων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X