ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:04
 

Α. Μαυρογιάννης: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων

Μίλησε επίσης για τη λεηλασία και καταστροφή της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυπριακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να προστατεύει και να προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των Κυπρίων, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο ενός τμήματος της κυπριακής επικράτειας, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης

Προσφωνώντας χθες την 3η Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Μαυρογιάννης ήγειρε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των Κυπρίων εξ αιτίας της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής μέρους της Κύπρου από την Τουρκία.

Ο Κύπριος πρέσβης αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό Ελληνοκυπρίων εκτοπισμένων που εξακολουθεί να στερείται του δικαιώματος επιστροφής, την εκδίωξη τους από τις περιουσίες τους, και την παράνομη εκμετάλλευση των περιουσιών αυτών.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία αλλάζει το δημογραφικό χαρακτήρα το νησιού με την εισαγωγή μεγάλου αριθμού εποίκων

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία αλλάζει το δημογραφικό χαρακτήρα το νησιού με την εισαγωγή μεγάλου αριθμού εποίκων, κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Αναφέρθηκε στην δραστική μείωση του αριθμού των εγκλωβισμένων ως αποτέλεσμα της καθημερινής παρενόχλησης τους και κατάγγειλε τις πολλαπλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων και ελευθεριών τους που έχει ως στόχο να τους αποδεκατίσει.

Υπογράμμισε το μείζον ανθρωπιστικό θέμα των αγνοούμενων και την άρνηση της Τουρκίας να παράσχει πληροφορίες για την τύχη τους από τα στρατιωτικά της αρχεία, καθώς και στοιχεία σχετικά με τοποθεσίες ταφής και μετακίνησης οστών.

Ο κ. Μαυρογιάννης μίλησε επίσης για τη λεηλασία και καταστροφή της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, υπενθυμίζοντας ότι η τύχη πολλών πολιτισμικών θησαυρών παραμένει άγνωστη.

Τέλος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος συμπλήρωσε ότι παρά τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή που έχει ως αποτέλεσμα η Κυπριακή κυβέρνηση να μην είναι σε θέση να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο ενός τμήματος της Κυπριακής επικράτειας, εντούτοις θα συνεχίσει να προστατεύει και να προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των Κυπρίων, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, φυλής, φύλου, οικογενειακής κατάστασης, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας ή αναπηρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X