ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Νεοφύτου: Δεν δεχόμαστε μαθήματα για οικονομία και Κυπριακό από το ΑΚΕΛ

Μίλησε για ενδυνάμωση της οικονομίας με την αποκατάσταση των μισθών στο Δημόσιο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού και τις αιχμές για το διορισμό του κ. Μαυρογιάννη στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεωφύτου είπε πως θα είναι είδηση μια μέρα το ΑΚΕΛ να μην είναι ισοπεδωτικό στην κριτική του.

«Κάπου, έχουν ξεπεραστεί τα όρια. Ακούω το ΑΚΕΛ να μας κάνει καθημερινά μαθήματα για την οικονομία και θέλω να στείλω το μήνυμα στους πολίτες, αν επιθυμούν να ξαναζήσουν διακυβέρνηση ΑΚΕΛ και Χριστόφια, ας ψηφίσουν ΑΚΕΛ», είπε. Πρόσθεσε πως και στο Κυπριακό δεν βοηθά σε τίποτα να στέλνουμε καθημερινά το μήνυμα πως για όλα φταίει η δική μας πλευρά.

Εξέφρασε παράλληλα την ευχή να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ο κ. Μαυρογιάννης να εξασκεί πλήρως τα καθήκοντα του ως διαπραγματευτής. Το πρόβλημα, συνέχισε, είναι να υπάρξει συμφωνία στους όρους εντολής και ευχήθηκε πως μετά και το τηλεφώνημα που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την Τζέιν Χόλ Λουτ να πραγματοποιηθεί και η επόμενη της επίσκεψη στην Κύπρο.

«Μαθήματα, είτε για την οικονομία, είτε για το Κυπριακό, με όλο το σεβασμό, δεν δεχόμαστε από το ΑΚΕΛ», κατέληξε.

Όλοι γνωρίζουν ότι η οικονομία δεν σηκώνει πειραματισμούς 

Το μήνυμα ότι η αποκατάσταση των μισθών τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα περνά μόνον μέσα από την περαιτέρω ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας, έστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφορικά με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, σημειώνοντας πως όλοι γνωρίζουν ότι η οικονομία δεν σηκώνει άλλους πειραματισμούς.

Για τα αποτελέσματα στην Τουρκία, σημείωσε πως ο Ερντογάν πλήρωσε την εθνικιστική του ρητορική στα μεγάλα αστικά κέντρα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα χρειαστεί τη βοήθεια του ΔΝΤ αν προχωρήσει σε αυτή την πορεία. Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική του ΑΚΕΛ, είπε πως μαθήματα στην οικονομία και στο Κυπριακό δεν δέχεται από το κόμμα αυτό.

Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στο νηπιαγωγείο της ΠΑΣΥΔΥ, είπε αρχικά πως η παιδεία είναι ο σημαντικότερος πυλώνας για την προκοπή ενός τόπου και ο ΔΗΣΥ δίνει μεγάλη σημασία στην αναγκαία μεταρρύθμιση στον τομέα, και θέλει όπως οι λειτουργοί της παιδείας, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές να είναι στο πλευρό τους στη διαμόρφωση του νέου εκπαιδευτικού συστήματος που θα έχει ως επίκεντρο το μαθητή.

Όπως είπε στη συνέχεια, η παρουσία του σήμερα στο νηπιαγωγείο της ΠΑΣΥΔΥ έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία σήμερα μετά και την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου καθώς το μήνυμα που στέλνει είναι πως αυτός ο τόπος όταν βρέθηκε στα δύσκολα και μετά το 1974, ήταν με τη ραχοκοκαλιά της δημόσιας υπηρεσίας που ξανακτίστηκαν οι υποδομές, ήταν χάριν της δημόσιας υπηρεσίας που εναρμονίστηκε το Δίκαιο για να καταστεί η Κύπρος χώρα μέλος της ΕΕ, αλλά είναι και με τις θυσίες των όλων των υπαλλήλων και των δημοσίων υπαλλήλων που μπήκε η οικονομία στη σωστή πορεία.

«Η επούλωση των οικονομικών πληγών της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πέρασε ο τόπος το 2013 περνά μέσα από τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της κυπριακής οικονομίας. Περνά μέσα από τη σταθερότητα, τη νουσιμάδα και τη φρονιμάδα, αυτά που πετύχαμε τα τελευταία έξι χρόνια να μην τα θέσουμε σε κίνδυνο» είπε, και έστειλε το μήνυμα της βεβαιότητας πως δεν θα διακινδυνεύσουμε τη σταθερότητα της χώρας και δεν θα ξαναζήσουμε τους εφιάλτες του Μάρτη του 2013 γιατί έχουμε στην συντριπτική πλειοψηφία έχουμε νούσιμους, όπως είπε, Κύπριους.

Όπως είπε οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς, οι αυτοεργοδοτούμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι συνδικαλιστές, οι σύνδεσμοι, γνωρίζουν ότι δεν σηκώνει η οικονομία πειραματισμούς αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί η υπευθυνότητα στη διαχείριση της οικονομίας.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ευχέρεια επιστροφής των χρημάτων από τις αποκοπές, ο κ. Νεοφύτου είπε πως υπάρχει μια απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, και δεν πέφτει λόγος στο ΔΗΣΥ τι θα κάνει η Κυβέρνηση με τον Γενικό Εισαγγελέα. Εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση ότι θα υπάρξει μια προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, και πρόσθεσε πως θα αναμένουν την τελεσίδικη απόφαση.

Οσον αφορά τον ίδιο και τον ΔΗΣΥ, επανέλαβε το μήνυμα ότι είναι εδώ για τη σταθερότητα της χώρας και πως έβαλαν πλάτες για την σταθερότητα της χώρας και πω αυτές τις θυσίες δεν πρέπει να τις διακινδυνεύσουμε. «Η αποκατάσταση των μισθών τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα περνά μόνον μέσα από την περαιτέρω ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας», είπε.

Πρόσθεσε πως αν δεν έχεις έσοδα δεν μπορείς να δίνεις μισθούς και να κάνεις κοινωνική πολιτική. «Τα ζήσαμε το 2013, το 2012 και 2011 που αγωνιούσαμε αν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Δεν θα ξαναπεράσει η Κύπρος από αυτό τον εφιάλτη», σημείωσε.

Εκλογές στην Τουρκία

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στην Τουρκία, ο κ Νεοφύτου είπε πως η επιθετική ρητορική στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, συγκράτησε τα ποσοστά του Ερντογάν στην περιφέρεια όπου ο εθνικιστικός λόγος περνά, αλλά πλήρωσε βαρύ πολιτικό τίμημα στις αστικές περιοχές όπου ζουν οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι, η οικονομική κοινότητα και οι επιχειρηματίες. Αυτοί όπως είπε βιώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής της ακραίας εθνικιστικής πολιτικής καθώς η οικονομίας της χώρας κλυδωνίζεται. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν ο Ερντογάν δεν αλλάξει ρότα η προσφυγή της Τουρκίας στο ΔΝΤ είναι μονόδρομος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X