ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:49
 

Α. Νεοφύτου: Στελέχωση για επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων

«Ο ΔΗΣΥ στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθεια για αύξηση των μέτρων ελέγχου για τον κορωνοϊό», είπε ο Πρόεδρος του κόμματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εάν η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες βρει το κατάλληλο προσωπικό και τον αναγκαίο αριθμό για την στελέχωση και τον έλεγχο σε όλα τα οδοφράγματα, όλα αυτά θα είναι παρελθόν, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Χαρακτήρισε την συζήτηση παραγωγική, έγινε – είπε - ανταλλαγή απόψεων και επί των τριών θεμάτων που συζητήθηκαν κοροωνοϊός, μεταναστευτικό, Βαρώσια, έγιναν τοποθετήσεις και εκτιμήσεις από όλους όσοι συμμετείχαν στο Εθνικό.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ενημερώθηκαν στην συνεδρία για τους λόγους της προσωρινής αναστολής λειτουργίας κάποιων εκ των οδοφραγμάτων, λόγοι που στηρίζονται στην υποχρέωση του κράτους για ουσιαστικούς ελέγχους για πιθανούς κινδύνους από τον κορωνοϊό. Ξεκαθαρίστηκε και στο Εθνικό Συμβούλιο, ανέφερε, ότι δεν υπήρχε καμία πολιτική χροιά στην απόφαση της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα όμως, συνέχισε, καταγράφονται τοποθετήσεις και προσπάθεια από την τ/κ πλευρά να πολιτικοποιήσει το θέμα. Ο ΔΗΣΥ στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθεια για αύξηση των μέτρων ελέγχου για τον κορωνοϊό, είτε αφορά αεροδρόμια και λιμάνια, είτε οδοφράγματα, πρόσθεσε. Την ίδια ώρα, συνέχισε, «θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει το κατάλληλο προσωπικό και τον αναγκαίο αριθμό κι όπως γίνονται ενδελεχή έλεγχοι στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα υπό λειτουργία οδοφράγματα, να στελεχωθούν και τα υπόλοιπα το συντομότερο δυνατό, για να αφαιρεθούν τα οποιαδήποτε πολιτικά επιχειρήματα της άλλης πλευράς».

Πάγια θέση του ΔΗΣΥ, είπε ο Πρόεδρός του, είναι ότι αγωνίζεται «για να μην υπάρχουν οδοφράγματα, για να επανενώσουμε την πατρίδα μας. Εάν οι συνθήκες επέβαλλαν μια προσωρινή αναστολή λόγω της έλλειψης προσωπικού, θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές της για τη σωστή στελέχωση και επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων που προσωρινά έχουν ανασταλεί».

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι θεωρεί πως εάν η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες βρει το κατάλληλο προσωπικό και τον αναγκαίο αριθμό για την στελέχωση και τον έλεγχο στα οδοφράγματα, όλα αυτά θα είναι παρελθόν.

Μεταναστευτικό

Εάν δεν πάρουμε ως πολιτεία στην ολότητά της, γρήγορες και σημαντικές αποφάσεις, το μεταναστευτικό σε μερικές εβδομάδες ή μήνες θα είναι, ίσως, και το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίζουμε ως τόπος, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Δεν είναι μόνο οι παράνομες ροές που γίνονται είτε μέσω της παραμεθορίου περιοχής, είτε από την θάλασσα, αλλά κι έναν σημαντικό μέρος από τους αιτητές ασύλου έρχονται νόμιμα στην χώρα για νόμιμη εργασία ή φοίτηση, πρόσθεσε. «Και πρέπει να βρούμε αποτελεσματικούς τρόπους να μην γίνεται εκμετάλλευση γιατί δεν πρόκειται περί πολιτικών προσφυγικών ροών, αλλά στις πλείστες περιπτώσεις, από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται αδυναμίες του συστήματος».

Λυπούμαι να παρατηρήσω, είπε, ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι που μετέτρεψαν το θέμα του πολιτικού ασύλου, σε μια πολύ επικερδή βιομηχανία και επιχείρηση. Και πρέπει να είμαστε αμείλικτοι σε αυτές τις νοοτροπίες και πρακτικές, πρόσθεσε. «Είμαστε άνθρωποι, σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν θα γίνουμε ρατσιστές. Αλλά την ίδια ώρα, έχουμε υποχρέωση έναντι της κυπριακής κοινωνίας κι έχουμε υποχρέωση και για την ασφάλεια της χώρας μας και την ευημερία των πολιτών μας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για κάποιες σκέψεις της κυβέρνησης και μέχρι τη Δευτέρα θα καταθέσουν τα κόμματα προτάσεις λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ έχει μελετήσει το θέμα εδώ και καιρό και θα καταθέσει στην κυβέρνηση ολοκληρωμένες σκέψεις και εισηγήσεις.

Περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με όλα τα πολιτικά μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας τις έκνομες και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας να εποικίσει την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, δήλωσε ο κ. Νεοφύτου. «Η αποτροπή αυτής της κίνησης της Τουρκίας είναι μεγάλης σημασίας, γιατί αν στο τέλος της ημέρας η Τουρκία εποικήσει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, πόσες ελπίδες θα μας μείνουν για εδαφικές αναπροσαρμογές στο ενδεχόμενο λύσης του κυπριακού προβλήματος;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X