ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Θεολόγου: Να σταματήσει η διολίσθηση από τις βασικές διαχρονικές θέσεις του Κυπριακού

Δηλώσεις της Βουλευτή Κινήματος Ανεξάρτητων στην Ολομέλεια της Βουλής για Κυπριακό

ΚΥΠΕ

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η διολίσθηση από τις βασικές διαχρονικές θέσεις μας για τη λύση του Κυπριακού και η απομάκρυνση από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που οι ίδιοι επιδιώξαμε και ευτυχώς πετύχαμε, ανάφερε στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής η Άννα Θεολόγου, βουλευτής του Κινήματος Ανεξάρτητοι.

Η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ουδέποτε ωφέλησε τη δική μας πλευρά αφού η Τουρκία παγιώνοντας τα τετελεσμένα προχωρεί με νέες απαιτήσεις που καταλήγουν εις βάρος της δικής μας πλευράς, είπε.

«Δυστυχώς η δική μας πλευρά διέπραξε λάθη και συνεχίζει να διαπράττει εφόσον οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί και η έλλειψη στρατηγικής σκέψης οδηγούν τη λύση του Κυπριακού στις παραμέτρους της Τουρκίας, η οποία έμαθε να μην βιάζεται, μένοντας προσηλωμένη στον στρατηγικό της στόχο, και το βλέπουμε αυτό διαχρονικά, αφού όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί στην Τουρκία η πολιτική της στο Κυπριακό δεν αλλάζει, ενώ εμείς έχουμε καταστήσει τη μορφή λύσης του Κυπριακού λάβαρο και κριτήριο στις εκάστοτε προεκλογικές διαδικασίες για την κατάκτηση της εξουσίας στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Πρέπει να επιμένουμε, είπε «στην εξεύρεση λύσης στη βάση αρχών, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας συνθήκες ασφάλειας, χωρίς ξένους στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, ούτως ώστε να γίνουμε επιτέλους ένα κανονικό κράτος μέλος της ΕΕ και να απολαμβάνουμε όλοι μας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες όπως όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι».

«Δυστυχώς η δική μας πλευρά διέπραξε λάθη και συνεχίζει να διαπράττει»

Αναφερόμενη στις συνομιλίες, η κ. Θεολόγου είπε ότι επιδίωξη είναι η επανένωση της χώρας μας και ο τερματισμός της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής, προσθέτοντας ότι «και αν δεν καταφέρουμε να βρούμε λύση εξαιτίας προφανώς της αδιαλλαξίας και των διχοτομικών τουρκικών θέσεων, τότε η διεθνής κοινότητα γνωρίζει ποιος είναι ο υπαίτιος».

Το Κυπριακό παραμένει άλυτο, με διεύρυνση των τετελεσμένων της κατοχής, έτσι όπως τα είδαμε να ξετυλίγονται στην Αμμοχώστο, πρόσθεσε στην ομιλία της η κ. Θεολόγου σημειώνοντας παράλληλα ότι το χειρότερο είναι ότι η Τουρκία έχει αποενοχοποιηθεί από τη διεθνή κοινότητα για τη συνεχιζόμενη κατοχή.

Μέσα σε αυτή λοιπόν την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση με την αξιοπιστία του Προέδρου Αναστασιάδη να έχει καταβαραθρωθεί στο εξωτερικό λόγω της αλλοπρόσαλλης προσέγγισής του στη μορφή της λύσης, είπε συνεχίζοντας στην ομιλία της η Άννα Θεολόγου, «ο κ. Αναστασιάδης νοιώθει πως είναι ικανός να ηγηθεί της διαπραγμάτευσης στην πιο δύσκολη και κρίσιμη φάση του εθνικού μας ζητήματος; Εμείς θεωρούμε πως δεν μπορεί! Και δεν μπορεί για ακόμη ένα πολύ σημαντικό λόγο: Εχει απωλέσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών λόγω των σκανδάλων διαφθοράς και διαπλοκής στα οποία εμπλέκεται άμεσα και επανειλημμένα η κυβέρνησή του».

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο κ. Αναστασιάδης θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξει έστω και την υστάτη, τον επιβαλλόμενο πατριωτισμό. Επειδή ακριβώς βρισκόμαστε λόγω και των δικών του λαθών στο παρά πέντε της οριστικής διχοτόμησης, επιβάλλεται κατά την άποψή μας να ζητήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ζητώντας την ανανέωση της λαϊκής εντολής στο πρόσωπό του, για να πάει στις διαπραγματεύσεις ενισχυμένος, έχοντας την στήριξη του λαού του», είπε.

Καταλήγοντας, απεύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη «να αναλογιστεί τις ιστορικές του ευθύνες και να αφουγκραστεί για το εθνικό καλό, τα λόγια του ποιητή «την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τα αγάλματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση