ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ: Αν χαθεί η Αμμόχωστος, θα χαθεί και η Κύπρος

Το μήνυμα του Προέδρου του ΔΗΣΥ από το Βαρώσι

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Τον κ. Νεοφύτου συνόδευσαν οι Βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού της επαρχίας Αμμοχώστου, τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας, επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της περιοχής και Βαρωσιώτες.

«Ζούμε την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, του τουρκικού αναθεωρητισμού και της επιθετικότητας. Φίλοι Βαρωσιώτες, η Αμμόχωστος μας είναι το σύμβολο του αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου. Αν χαθεί η Αμμόχωστος χάνεται η Κύπρος μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί η  Αμμόχωστος μας, δεν θα επιτρέψω ποτέ να χαθεί η Αμμόχωστος μας. Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να εντείνουμε τις ενέργειές μας για περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα.

Εβρισκόμενος στην κατεχόμενη Αμμόχωστό μας θέλω και ένα μήνυμα να στείλω στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας: Προσπαθήστε να σταματήσετε το έγκλημα, πιέστε την Τουρκία, πιέστε την ηγεσία σας να σταματήσει αυτή η λεηλασία. Κλείστε τους δρόμους που οδηγούν στη λεηλασία της Αμμοχώστου, ανοίξτε τους δρόμους για τη λύση του κυπριακού. Να ανοίξουμε όλοι μαζί τους δρόμους για τη λύση του κυπριακού. Και ένα να ξέρουμε. Χωρίς λύση του κυπριακού θύματα θα είναι και οι Τουρκοκύπριοι, αργά ή γρηγορότερα και τότε θα είναι πολύ αργά για όλους μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι τον Οκτώβρη του 2018 μιλούσε για το εθνικό τσουνάμι λέγοντας πως αν χάσεις πατρίδες δεν τις ξανακερδίζεις και αν χάθηκε η Αμμόχωστος με την  εικόνα που βλέπει σήμερα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε τα εξής.  

«Δεν θα επιτρέψουμε, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα επιτρέψουμε, το είπα και θα το επαναλάβω, να χαθεί η  Αμμόχωστος μας. Δεν θα το επιτρέψω ποτέ. Γι’ αυτό και έκανα έκκληση και  στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, να κλείσουν τους δρόμους που οδηγούν προς την λεηλασία της Αμμοχώστου και μαζί όλοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ανοίξουμε τους δρόμους για την επανένωση της πατρίδας μας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι πριν ανοίξει το Βαρώσι είχαν ακουστεί από πλευράς κυβέρνησης για πυροτέχνημα και τι θα ακολουθήσει, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε ότι είμαι εδώ  για την πατρίδα μου όχι για τις εκλογές.

Σε ερώτηση για το ότι βρέθηκε πρώτη φορά στην Αμμόχωστο και για την εικόνα που αντίκρυσε ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που είμαι εδώ. Είμαι εδώ με τους συναδέλφους, είμαι εδώ με τους ανθρώπους της Αμμοχώστου, είμαι εδώ με τους δημοτικούς συμβούλους, είμαι εδώ με ανθρώπους τους επιμελητηρίου. Πολύ περισσότερο είμαι με ανθρώπους πού με ξενάγησαν. Άλλοι στα σπίτια τους, άλλοι στα ξενοδοχεία τους. Ραγίζει η καρδιά μας και όσο υπάρχει Δημοκρατικός Συναγερμός, όσο ζω θα δίνω τη μάχη μαζί με την παράταξη για την επανένωση της πατρίδας μας απέναντι από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, απέναντι από την τουρκική επιθετικότητα. Δε θα επιτρέψουμε να ζήσουμε με χαμένη την Αμμόχωστο. Έχω πει: Αν χαθεί η Αμμόχωστος, θα χαθεί και η Κύπρος και μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Η πατρίδα μας θα γίνει μια τουρκική επαρχία. Δεν θα έχουν μέλλον ούτε Ελληνοκύπριοι ούτε Τουρκοκύπριοι, ούτε τα παιδιά τους ούτε τα παιδιά μας, ούτε τα εγγόνια μας ούτε τα εγγόνια τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση