ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ: Εθνική υποχρέωση η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Ε.Φ

Έχουμε τον πιο υψηλό προϋπολογισμό της τελευταίας εικοσαετίας για την άμυνα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Έχουμε τον πιο υψηλό προϋπολογισμό της τελευταίας εικοσαετίας για την άμυνα, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι όσο υπάρχει κατοχή, έχουμε εθνική υποχρέωση να ενισχύουμε την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και έναντι του μεγέθους της Τουρκίας εμείς να έχουμε προτεραιότητα την ποιότητα, την έξυπνη άμυνα.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη, στο Υπουργείο Άμυνας, ευχαρίστησε τον Υπουργό και τους συνεργάτες του για τη «σφαιρική ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της Εθνικής Φρουράς, τους εξοπλιστικούς προγραμματισμούς, αλλά και την περαιτέρω γεωστρατηγική κατάσταση της περιοχής μας». Εξέφρασε χαρά για το ότι βάσει στοιχείων «φέτος έχουμε τον πιο υψηλό προϋπολογισμό της τελευταίας εικοσαετίας για αμυντικά εξοπλιστικά συστήματα».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαιρέτισε την περαιτέρω αναβάθμιση των αδελφικών σχέσεων με την Ελλάδα, την άρση του αμερικανικού εμπάργκο, την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την περαιτέρω εμβάθυνση των στρατιωτικών πέραν των ενεργειακών και άλλων σχέσεων της Κύπρου με το Ισραήλ.

«Είμαστε στην Ευρώπη, ανήκουμε στη Δύση, ενισχύουμε τους αδελφικούς δεσμούς με την Ελλάδα, με τις ευρωπαϊκές χώρες, με τη Γαλλία, αλλά δεν ξεχνάμε ότι έχουμε μια υπερδύναμη στη γειτονιά μας που λέγεται Ισραήλ και η εμβάθυνση των σχέσεων δυναμώνει και την Κύπρο μας. Μικρές χώρες όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζονται ισχυρούς, αξιόπιστους και δυνατούς φίλους», υπέδειξε.

«Όσο υπάρχει κατοχή, έχουμε εθνική υποχρέωση να ενισχύουμε την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και έναντι του μεγέθους της Τουρκίας εμείς να έχουμε προτεραιότητα την ποιότητα, την έξυπνη άμυνα», τόνισε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει «με ένα ευέλικτο στράτευμα με τα πιο σύγχρονα εξοπλιστικά προγράμματα».

«Η επένδυση στην άμυνα δεν είναι έξοδα. Ενισχύοντας την Εθνική Φρουρά και ενισχύοντας την άμυνα κερδίζεις γιατί προσφέρεις ασφάλεια στον λαό σου», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, έκανε λόγο για «μια εποικοδομητική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για θέματα άμυνας και ασφάλειας και τους πυλώνες της δικής μας πολιτικής». Ακόμη, ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου «για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που διαχρονικά δείχνει προς την άμυνα της πατρίδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Άμυνα  |  ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση