ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ: Η Κύπρος θα δέχεται συγχαρητήρια για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού

Πολύ πιο καλά τα αποτελέσματα στη διαχείριση αυτής της κρίσης παρά αυτής του 2013, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Newsroom K

Τα θερμά συγχαρητήρια διεθνώς προβλέπει πως θα δέχεται η Κύπρος μετά τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης ενόψει του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα από ότι αυτά του 2013. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, έκανε τις εν λόγω τοποθετήσεις σε δημοσιογραφική διάσκεψη εφ’ όλης της ύλης που παρέθεσε την Τρίτη το μεσημέρι. Έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, ενώ συγχαρητήρια έδωσε και για το έργο του στο τομέα της υγείας, στον πρώην υπουργού Υγείας Γιώργο Παμπορίδη για τη συμβολή του.

«Ως Κύπριοι» ανέφερε, «ανεξάρτητα ιδεολογικών αποχρώσεων να αισθανόμαστε ιδιαίτερη περηφάνια γιατί η μικρή μας πατρίδα είναι μέσα στα παραδείγματα προς μίμηση ανά το παγκόσμιο. Όταν είδαμε υπερδυνάμεις όπως η Αμερική και η Ρωσία, η Αγγλία και η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, να παλεύουν χωρίς να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης». Σε αυτό το πλαίσιο συνεχάρη την επιστημονική ομάδα «τους ήρωες της πρώτης γραμμής, ιατρικό παραϊατρικό προσωπικό, δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τον καθένα ταγμένο στον τομέα της δημόσιας υγείας αλλά και σε όσους αυτούς τους μήνες, από τους πωλητές, τις πωλήτριες στις υπεραγορές, στους φούρνους, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, που μεριμνούσαν για την καθαριότητα και όλοι μαζί συνετέλεσαν με καπετάνιο το Νίκο Αναστασιάδη να λειτουργήσουν όλα με τέτοιο τρόπο που να έχουμε αυτά τα άριστα αποτελέσματα». Συγχαίροντας τον Κωνσταντίνο Ιωάννου και το κυβερνητικό σχήμα το οποίο «δούλεψε σκληρά στη διαχείριση αυτής της υγειονομικής κρίσης» εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι από τη μια να διατηρήσουμε την ασφάλεια στη δημόσια υγεία και στην προσωπική υγεία του καθενός μας, την ώρα που καθηκόντως πρέπει να μεριμνήσουμε όλοι για την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Τα πρώτα δείγματα» σημείωσε «είναι θετικά. Χρειάζεται όμως επαγρύπνηση αλλά και προσοχή».

Μιλώντας για το οικονομικό σκέλος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την θέση πως η κυβέρνηση έλαβε έγκαιρα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων, με αποτέλεσμα να δώσει το «πιο γενναιόδωρο πακέτο στήριξης της κοινωνίας των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του συνόλου της κοινωνίας». «Αλλά όχι μόνο ήταν το πιο δυνατό πακέτο στήριξης της κοινωνίας από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και το πιο δυνατό πακέτο στήριξης συγκρινόμενο με οποιοδήποτε άλλο οποιασδήποτε άλλης χώρας στην Ευρώπη» σημείωσε.

Όπως είπε, «πέραν της στήριξης των εργαζομένων, οι αναστολές δόσεων και πληρωμών φόρων, ήταν από τα πιο αποτελεσματικά και εσωτερικά μέτρα αλλά και τα πιο αποτελεσματικά σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που ανέστελλε δόσεις 10 ολόκληρους μήνες».

Ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί για το πακέτο στήριξης της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημειώνοντας ωστόσο πως τον ΔΗΣΥ «ποτέ οι αντιπαραθέσεις, οι ίντριγκες, δεν ήταν προτεραιότητα μας».

Ο ίδιος διαμήνυσε πάντως πως όπως «ξεπεράσαμε την κρίση του 2013, με την οικονομία μας αξιόπιστη και με το κράτος να διαθέτει ρευστότητα αλλά και αξιοπιστία και που δανείστηκε 2,5 δις για να μπορεί να στηρίζει την κοινωνία, πιστεύω ακράδαντα πως τα αποτελέσματα της οικονομικής διαχείρισης των επιπτώσεων λόγω του κορωνοϊού θα είναι πολύ πιο εξαιρετικά απ’ ότι στο παρελθόν». Σημείωσε παράλληλα πως «όπως η Κύπρος μας δέχεται τα σχόλια ανά το παγκόσμιο για την άριστη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, να μου το θυμηθείτε πως παρόμοια και πιο θερμά λόγια θα λέγονται και για την επιτυχία της οικονομικής διαχείρισης. Πιστεύω στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και στο γινάτι και στο πείσμα των Κυπρίων αλλά και των Κυπρίων επιχειρηματιών. Θα ξεπεράσουμε και τα οικονομικά προβλήματα και θα μας βρει το 2021 πολύ δυνατούς, με ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης που δύσκολα θα βρίσκεται χώρα εντός της Ευρώπης να συγκριθεί μαζί με την Κύπρο. Είναι στο μέταλλο, είναι στο DNA των Κυπρίων να αναδεικνύουν τις δυνατότητες τους μέσα από τις μεγάλες κρίσεις».

Μιλώντας για τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαρακτήρισε την χθεσινή μέρα ως ιστορική σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κέρδισε «το στοίχημα χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση να εφαρμοστεί η Β’ φάση του ΓΕΣΥ». Χαρακτηρίζοντάς την ως τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στον τόπο, έδωσε συγχαρητήρια, σε όλους τους συντελεστές συμπεριλαμβανομένου και του Γιώργου Παμπορίδη. «Σε αυτό τον τόπο δεν πρέπει να ξεχνούμε ούτε να αγνοούμε ανθρώπους που συνέβαλαν στο να υπάρχουν κάποιες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τη χώρα και την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ωστόσο πως τα συγχαρητήρια είναι πρώτα και πάνω από όλα «στον τιμονιέρη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη». «Ο κυπριακός λαός νιώθει ακόμη μια φορά την ασφάλεια, και πως το καράβι όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά κρατιέται στη σωστή πορεία για την ασφάλεια του συνόλου του κυπριακού λαού» σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση