ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ Νεοφύτου: Απαντά στις κινδυνολογίες για την πενταμερή

Τους πρέσβεις της Ελλάδας και Κίνας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Θεοχάρη Λαλάκο και τον Πρέσβη της Κίνας κ. Liu Yantao υποδέχτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν έχει πρόβλημα, «να δεχθεί την πολιτική ισότητα προς τους Τ/κ, στις περιορισμένες εξουσίες όπως έχουν περιγραφεί από εμάς σε περίπτωση μιας αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας», δεδομένου ότι θα διασφαλιστεί με «την κατάργηση των Συνθηκών Εγγυήσεων, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και οι εδαφικές αναπροσαρμογές θα συμπεριλαμβάνουν τη Μόρφου αλλά και την Αμμόχωστο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Νεοφύτου:

«Σήμερα συναντηθήκαμε τόσο με τον Έλληνα Πρέσβη όσο και με τον Κινέζο Πρέσβη. Εξηγήσαμε και στις σημερινές μας συναντήσεις την ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Θέλουμε και επιζητούμε και στηρίζουμε, το συντομότερο δυνατόν λύση του κυπριακού προβλήματος στο συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Δεν έχουμε πρόβλημα ως Δημοκρατικός Συναγερμός, να δεχτούμε την πολιτική ισότητα προς τους Τ/κ, στις περιορισμένες εξουσίες όπως έχουν περιγραφεί από εμάς σε περίπτωση μιας αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι θα διασφαλίσουμε την κατάργηση των Συνθηκών Εγγυήσεων, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και οι εδαφικές αναπροσαρμογές θα συμπεριλαμβάνουν τη Μόρφου αλλά και την Αμμόχωστο. Αυτές τις ξεκάθαρες θέσεις επαναλαμβάνουμε καθημερινά.

Και θέλω να δώσω και μια απάντηση σε όσους βλέπουν παγίδες και κινδύνους στο ενδεχόμενο άτυπης πενταμερούς. Ναι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και μεγάλη παγίδα αν δεν έχουμε έστω και την άτυπη πενταμερή, να χάσουμε και τα Βαρώσια. Αυτός είναι ο κίνδυνος, αυτή είναι η παγίδα που εμείς βλέπουμε γι’ αυτό και με όλες μας τις δυνάμεις εντός κι εκτός Κύπρου, στηρίζουμε τις διεργασίες για καθορισμό της άτυπης πενταμερούς το συντομότερο δυνατόν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση