ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Με τη σωστή συμπεριφορά όλων μπορούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα

Aναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Με τη σωστή συμπεριφορά όλων μας και τα μέχρι σήμερα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα, μπορούμε σταδιακά να βελτιώσουμε τα μέτρα για να νοιώθει ο κόσμος ότι επανακτά την ελευθερία του, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως μέρα με τη μέρα κάνουμε βήματα προς την κανονικότητα μας και η οικονομία στο σύνολο της έχει ανοίξει, ενώ ο τουρισμός άρχισε να έρχεται στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της υπογραφής του συμβολαίου του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ως Κύπριοι πρέπει να αρχίσουμε να νοιώθουμε και περήφανοι που παρά τις κάποιες δυσκολίες και τα κάποια λάθη για την αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η χώρα μας σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι τέταρτη σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς. Ενδεικτικά, σημείωσε, 300 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση, είμαστε η χώρα με τα λιγότερα lockdown σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την οικονομία μας να αντέχει, αλλά και με τους λιγότερους αναλογικά θανάτους μαζί με την Φινλανδία σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπλήρωσε.

Όμως, συνέχισε, “για μας έστω και μια απώλεια συνανθρώπων μας μετρά. Στόχος είναι μαζί με τα μέτρα της κυβέρνησης, μέτρα αυτοπροστασίας του καθενός μας, επιδεικνύοντας και την κοινωνική ευθύνη έναντι των συμπολιτών μας, να ξεπεράσουμε αυτή την παγκόσμια επιδημιολογική κρίση με την οικονομία μας να βάζει μπροστά” .

Αισιόδοξος για την οικονομία και απαντώντας σε σχόλια, o κ. Νεοφύτου είπε πως ενώ κάποιοι είναι μπροστά δίδοντας μάχες για την υγεία, την κοινωνική συνοχή και τη στήριξη της οικονομίας, κάποιοι πετροβολούν από το πρωί μέχρι νυκτός σε μια προσπάθεια αυτοδικαίωσης. Τους αρέσει, συνέχισε, να προβλέπουν καταστροφές, τους αρέσει να μηδενίζουν τα πάντα αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα.

Όσον για την οικονομία και με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ για τις εκτιμήσεις, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η Κύπρος θα έχει ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης το 2021, που ενδέχεται να ισοδυναμούν με την πτώση του 2020. Το 2022 θα έχουμε είπε στην Κύπρο μια οικονομική ανάκαμψη και ένα ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης που εδώ και δεκαετίες δεν γνώρισε η Κύπρος.

Ατενίζουμε, είπε, "το αύριο με αισιοδοξία και τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγγείλει το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα σχέδιο, το οποίο σχεδιάστηκε από την Κύπρο για τις ανάγκες της Κύπρου για να μετατρέψουμε την Κύπρο με ένα σωστό ψηφιακό μετασχηματισμό στηριζόμενοι παράλληλα στην πράσινη οικονομία και στην πράσινη ανάπτυξη, ένα πρόγραμμα που θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί αλλά και θα δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές για τη νέα γενιά”.

Ένα πρόγραμμα για την Κύπρο του αύριο δισεκατομμυρίων ευρώ, είπε, ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε αυτοί που θέλουν να βάζουν τροχοπέδη σε όλα να μην τουμπάρουν και αυτόν τον μεγάλο εθνικό στόχο για την Κύπρο του αύριο, όπως είπε.

Αυτοκινητόδρομος Πάφου – Π. Χρυσοχούς

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα για την Πόλη Χρυσοχούς αλλά και για ολόκληρη την Πάφο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αναφέροντας πως ένα αίτημα δεκαετιών ολόκληρης της επαρχίας Πάφου αλλά ιδιαίτερα της περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς, σήμερα δια της υπογραφής των συμβολαίων μπαίνει μπροστά για να υλοποιηθεί. Πάντα, σημείωσε, “με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών”.

Ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Μεταφορών αλλά και το σύνολο των τοπικών αρχών της Πάφου που ο συνεχής τους αγώνας δικαιώνεται σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση