ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Μικρές χώρες όπως η Κύπρος χρειάζονται δυνατούς φίλους

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο Ισραήλ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε στο Ισραήλ ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Προέδρο της ΝΕΔΗΣΥ κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Σύμβουλο του Προέδρου κ. Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου.

Ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα με τον Πρόεδρο του Ισραήλ τον κ. Ισαάκ Χέρτζογκ, με τον οποίο τον συνδέουν και δυνατοί φιλικοί δεσμοί, καθώς και τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Μπένιαμιν Νετανιάχου ενώ ξεχωριστής και ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η συνάντησή του με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ'.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Διευθυντή της Delek κ. Yossi Abu, τον τέως Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ κ. Yuval Steinitz, την Υπουργό Εσωτερικών κα. Ayelet Shaked και τη νυν Υπουργό Ενέργειας κα. Karine Elharrar, ενώ είχε δείπνο εργασίας με την Υπουργό Μεταφορών κ. Merav Michaeli.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του κ. Νεοφύτου βρέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ με προτεραιότητα τους τομείς της Άμυνας και της Ενέργειας.


Για την ολοκλήρωση των επαφών του στο Ισραήλ ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Ολοκληρώσαμε τις επαφές μας στο Ισραήλ, με τη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Χέρτζογκ και τον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Νετανιάχου. Επίκεντρο των συζητήσεών μας ήταν η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ισραήλ-Κύπρου.


Μικρές χώρες όπως η Κύπρος χρειάζονται δυνατούς φίλους και το Ισραήλ είναι μια δυνατή χώρα και ένας δυνατός φίλος της Κύπρου μας.

Έχουμε τεράστια προοπτική για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας, της άμυνας, της έρευνας, της ενέργειας, της γεωργίας, της εκπαίδευσης και της υγείας.


Πρόθεσή μου και όραμά μου είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων για όφελος της Κύπρου και για όφελος του Ισραήλ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση