ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Αβέρωφ: Να μην ενισχύσουμε τα δύο άκρα που πολεμούν την Ευρώπη

Θα είμαστε ίσως η μόνη χώρα που οι μισοί ευρωβουλευτές της θα είναι διακηρυγμένα ενάντια στην Ευρώπη

Newsroom K

«Την ώρα που εμείς που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης, τι μήνυμα θα στείλουμε στην Ευρώπη αν η κυπριακή κοινωνία ενισχύσει δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ με τις γνωστές αντιευρωπαϊκές θέσεις αλλά και την ομάδα των ακραίων, που μαζί τα δυο άκρα, αριστερά και εθνικιστές πολεμούν λυσσαλέα την Ευρώπη;» διερωτήθηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εκφράζοντας τον προβληατισμό για το τι μήνυμα θα σταλεί αν η κυπριακή κοινωνία ενισχύσει πολιτικές δυνάμεις όπως η Αριστερά και Ακροδεξιά που πολεμούν την Ευρώπη. Έστειλε το μήνυμα πως ψηλή αποχή Ε/κ και υψηλή συμμετοχή Τ/κ μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα, ίσως και την πρωτιά των εκλογών. 

«Η πατρίδα μας βρίσκεται ακόμη μια φορά υπό τουρκική απειλή και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι πολίτες, ολόκληρη η κοινωνία και η κυπριακή πολιτεία στρέφουμε τα βλέμματα προς την Ευρώπη. Και είναι φυσιολογικό. Εκεί είναι το σπίτι μας και από αυτούς ζητούμε και θα συνεχίσουμε να ζητούμε στήριξη και αλληλεγγύη. Αυτό που θέλω να προβληματιστούμε όλοι είναι τι μήνυμα θα πάει στην Ευρώπη, την ερχόμενη Κυριακή, αν η κυπριακή κοινωνία ενισχύσει πολιτικές δυνάμεις όπως είναι η Αριστερά με τις γνωστές ευρωσκεπτικιστικές θέσεις αλλά και περιθωριακές και παράλληλα πάει στην Ευρωβουλή, Ευρωβουλευτής που θα ανήκει σε κόμμα των άκρων που μαζί με την Αριστερά πολεμούν την Ευρώπη. Θα το ξαναπώ ξεκάθαρα. Την ώρα που εμείς που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης, τι μήνυμα θα στείλουμε στην Ευρώπη αν η κυπριακή κοινωνία ενισχύσει δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ με τις γνωστές αντιευρωπαϊκές θέσεις αλλά και την ομάδα των ακραίων, που μαζί τα δυο άκρα, αριστερά και εθνικιστές πολεμούν λυσσαλέα την Ευρώπη;» διερωτήθηκε ο κ. Νεοφύτου.

«Και κάτι» όπως είπε «που έχει ιδιαιτερότητα για τη χώρα μας. Φανταστήκαμε την ερχόμενη Δευτέρα, να είναι ενδεχομένως η μόνη χώρα στην Ευρώπη η Κύπρος, που το 50% των Ευρωβουλευτών της θα είναι διακηρυγμένα ενάντια στην Ευρώπη;»
«Ξέρετε, οι μεγάλες χώρες, δεν έχουν ανάγκη τη στήριξη των Βρυξελλών. Δεν έχει ανάγκη μια Γερμανία, μια Γαλλία, στήριξη από τις Βρυξέλλες. Είναι οι μικρές χώρες όπως η δική μας που θέλουν τη στήριξη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Θα ήθελα οι απλοί πολίτες να κάνουν αυτό τον προβληματισμό γιατί έχει να κάνει με τη χώρα μας. Ενίσχυση του Δημοκρατικού Συναγερμού με τις θέσεις που έχουμε στην Ευρώπη, σημαίνει πιο δυνατή Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι θα επηρεάσει ή θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα η συμμετοχή των Τ/κ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε:

Είναι η ερώτηση που μου υποβάλλουν οι απλοί πολίτες όπου και να βρεθώ. Θα βάλουμε τα δεδομένα κάτω. Εάν οι Ε/κ ψηφοφόροι δεν θα συμμετέχουν στις εκλογές και θα είναι ψηλή η αποχή μεταξύ των Ε/κ ψηφοφόρων, η βαρύτητα του Τ/κ ψήφου θα αυξηθεί. Και ξέρετε υπάρχει μια δεξαμενή 81.000 ψήφων. Αν θα υπάρχει ψηλή αποχή από τους Ε/κ και σημαντική συμμετοχή Τ/κ, όχι μόνο μπορούν να επηρεάσουν, αλλά να καθορίσουν το αποτέλεσμα αλλά και την πρωτιά σε αυτές τις εκλογές. Είναι γι’ αυτό που κάνουμε το κάλεσμα προς τους πολίτες. Να πάνε στην κάλπη. Έχει σημασία να πάμε στην κάλπη για πολλούς λόγους. Και το συνδέω και με το πρώτο.
Πέραν του μηνύματος του λανθασμένου κατά την άποψή μας, την ώρα που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης να στέλνουμε στην Ευρώπη ενισχυμένους αυτούς που θέλουν να τη διαλύσουν, από την άλλη, την ώρα που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης η ψηλή αποχή της κοινωνίας δε στέλνει εξίσου ένα αρνητικό μήνυμα προς τις Βρυξέλλες; Την ώρα που ζητάμε τη βοήθειά τους; Γι’ αυτό καλώ τον κόσμο να παρουσιαστεί στην κάλπη. Είναι έκκληση που κάνουμε. Η ψήφος μετρά. Και πρέπει να την αξιοποιούμε για τη χώρα μας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X