ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Να προχωρήσουμε σε λύση αν η Τουρκία δείξει πραγματική βούληση

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Η Τουρκία αν δείξει πραγματική πολιτική βούληση, να προχωρήσουμε να λύσουμε το Κυπριακό, διαφορετικά να υπάρξουν «μέτρα που πονούν», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ερωτηθείς για το Κυπριακό και τις αποφάσεις της ΕΕ ενόψει της Συνόδου της Γενεύης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λήδρας και στην πλατεία Φανερωμένης, στη Λευκωσία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «η Ευρώπη - και σωστά το χειρίστηκε ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια - αφήνει το παράθυρο για εποικοδομητικές συνομιλίες».

«Το είπα πολλές φορές. Δεν είναι πρόθεσή μας να βάζουμε ναύτες κάτω από περιοριστικά μέτρα. Ο στόχος πρέπει να είναι μεγάλος, μεγάλα τα οράματα για αυτόν τον τόπο, ν’ απαλλαγούμε από την κατοχή» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «να αφήνεται το παράθυρο ανοιχτό».

«Η Τουρκία αν δείξει πραγματική πολιτική βούληση, να προχωρήσουμε να λύσουμε το Κυπριακό. Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία, το κέρδος για την Κύπρο και όχι η προσέγγιση, άλυτο το Κυπριακό και να βάζουμε περιοριστικά μέτρα σε οποιοδήποτε. Προτεραιότητα είναι η εκπλήρωση του εθνικού στόχου της επανένωσης του τόπου αλλά και να ξέρει η Τουρκία. Αν δεν δείξει πολιτική βούληση, ναι να υπάρξουν μέτρα αλλά μέτρα όχι χάδια, μέτρα που να πονούν» ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση