ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ: Σοφή η θέση του Προέδρου για αποκέντρωση εξουσιών

ΚΥΠΕ

Για να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή, τα κατοχικά στρατεύματα, τις καταραμένες συνθήκες Εγγυήσεων του ’60, να πάρουμε πίσω εδάφη, τη Μόρφου μας, τα Βαρώσια και άλλες περιοχές, να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της επιστροφής στη γη που τους γέννησε, τους Κερυνειώτες, και μια δίκαιη διευθέτηση του περιουσιακού χρειάζεται να δώσουμε στους Τουρκοκύπριους την πολιτική ισότητα, στις περιορισμένες εξουσίες που θα παραμείνουν στην κεντρική Κυβέρνηση με βάση τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη σοφή, για αποκέντρωση εξουσιών.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, έπειτα από συναντήσεις που είχε με την Πρέσβειρα της Πορτογαλίας, Manuela Bairos, και τον Πρέσβη της Ισπανίας, Álvaro Castillo-Aguilar.

«Αυτά είναι τα θέλω μας, αυτή είναι η προτεραιότητα η εθνική και θα δώσουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας να ξαναζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα», είπε ο κ. Νεοφύτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Ευχαρίστησε εξάλλου τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, αφού έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί διευθετήθηκε συνάντησή τους την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μαρτίου στα γραφεία του ΑΚΕΛ.

«Στέλνουμε με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Ότι μπορούμε να προσπερνούμε διαφορές που υπάρχουν κοιτάζοντας το εθνικό καλό και ιεραρχώντας σωστά τις εθνικές προτεραιότητες που δεν είναι άλλες από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος», είπε ο κ. Νεοφύτου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση