ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άγνοια και τακτικισμό αποδίδει ο ΔΗΣΥ στο Προεδρικό για το «ΔΗΣΑΚΕΛ»

Ο ΔΗΣΥ ξενίστηκε από τη δήλωση Λετυμπιώτη για ταύτιση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, ενώ δεν επιθυμεί συμμετοχή των υπουργών στο ΕΛΚ, δήλωσε ο Ονούφριος Κουλλά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άγνοια και τακτικισμό καταλογίζει στο Προεδρικό ο ΔΗΣΥ, μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για συνταύτιση του Δημοκρατικού Συναγερμού με το ΑΚΕΛ για το θέμα του e-kalathi. «Εμείς τις απόψεις μας θα τις λέμε, ανεξάρτητα αν κάποιος διαφωνεί. Το e-kalathi είναι νομοθετική πρωτοβουλία που στηρίζουμε, αλλά υπό τις σωστές προϋποθέσεις, που θα ενισχύουν τον ανταγωνισμό και θα λειτουργούν υπέρ των καταναλωτών και όχι το αντίθετο. Παράλληλα οφείλουμε να σημειώσουμε ότι είναι συνήθης κοινοβουλευτική πρακτική όταν διαφωνούν σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να δίνεται χρόνος για περαιτέρω διαβούλευση», εξήγησε σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά.

Όπως είπε, το θέμα της στάσης του ΔΗΣΥ στη Βουλή ήταν αντικείμενο τηλεφωνικής συζήτησης την περασμένη Τετάρτη, 24 Μαΐου, μεταξύ της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι άκομψο άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης να συμμετέχουν σε άλλες δυο – τρεις πολιτικές ομάδες της ΕΕ και άλλοι να συμμετέχουν στο ΕΛΚ, είπε ο κ. Κουλλά.

Σύμφωνοι για συμμετοχή του ΠτΔ στο ΕΛΚ, αλλά όχι και οι υπουργοί

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που συζήτησαν οι δυο τους, ήταν η συμμετοχή των υπουργών της κυβέρνησης στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κάτι που αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Πινδάρου. «Ο ΔΗΣΥ έχει αποδεκτεί κατ’ εξαίρεση ο ΠτΔ να συμμετέχει σε εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά όχι οι υπουργοί της κυβέρνησης», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, επιβεβαιώνοντας ότι και για το συγκεκριμένο θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία η πρόεδρος του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, με αφορμή τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου στις εργασίες του ΕΛΚ, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση εντός του ΔΗΣΥ.

Όπως δήλωσε, «θεωρώ ότι ο ΠτΔ έχει επιδείξει κατανόηση, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε», ενώ εξήγησε ότι το κόμμα θεωρεί άκομψο άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης να συμμετέχουν σε άλλες δυο – τρεις πολιτικές ομάδες της ΕΕ και άλλοι να συμμετέχουν στο ΕΛΚ, από τη στιγμή που στις εργασίες του συμμετέχει η πρόεδρος της παράταξης Αννίτα Δημητρίου. Σύμφωνα με τον κ. Κουλλά, το κόμμα διαβίβασε τόσο στον ΠτΔ όσο και στον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ότι ο ΔΗΣΥ έχει αποδεκτεί κατ’ εξαίρεση ο ΠτΔ να συμμετέχει σε εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά όχι οι υπουργοί της κυβέρνησης.

«Θα παλέψουμε εντός του ΕΛΚ για την Ενιαία Αγορά Φαρμάκων»

Για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, ένα θέμα που τέθηκε χθες Πέμπτη, 26 Μαΐου, υπό το μικροσκόπιο στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής, ο κ. Κουλλά είπε ότι ο ΟΑΥ οφείλει να συνεχίσει τις προσπάθειες για εξασφάλιση καλύτερων τιμών στα φάρμακα και να αξιοποιήσει τις συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Επίσης, τόνισε ότι κυβέρνηση και ΟΑΥ θα πρέπει να διευρύνουν το συντομότερο τον κατάλογο και να εντάξουν νέα καινοτόμα φάρμακα, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις. «Η πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου για αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δημιουργία μιας Ενιαίας Αγοράς Φαρμάκων, με στόχο να αυξηθεί η πρόσβαση των πολιτών σε οικονομικά προσιτά φάρμακα, μας βρίσκει σύμφωνους. Θα παλέψουμε για αυτό το θέμα εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κόμματος, διότι αυτό αφορά περισσότερο τα μικρά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αγοράζουν μικρότερες ποσότητες», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Το ΔΗΣΑΚΕΛ, κεχωρισμένως στην Κυβέρνηση ή όμορα στην αντιπολίτευση αντιμάχονται τον Ελληνισμό και την Κυπριακή Δημοκρατία. Στόχος των πάντοτε, επιλεκτικά και υπό υποκρισία ξενοκίνητα κατευθυνόμενη, ο Πρόεδρος του Κράτος.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση