ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αγώνας δρόμου για να προλάβουν τα χειρότερα

Προσπάθεια αναστροφής των τουρκικών ενεργειών στην Αμμόχωστο

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Σε περαιτέρω ενέργειες τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και προς τα Η.Ε αναμένεται να προχωρήσει Κυπριακή Δημοκρατία σε μία προσπάθεια αναστροφής των τουρκικών ενεργειών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οποιαδήποτε ενέργεια στη οποία προβαίνει ο κατοχικός στρατός στη περίκλειστη πόλη ανεξαρτήτως έκτασης πρόκειται για έκνομη που παραβιάζει τις αποφάσεις του Σ.Α.

Πρόσθεσε ότι μετά την συνάντηση που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ αναμένεται να ακολουθήσουν και περαιτέρω διαβήματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος κάνει σκέψεις για πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες παρά μόνο ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.

Στο μεταξύ σήμερα οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές με γραπτή παρέμβασή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσαν για τις νέες προκλητικές παρανομίες της Τουρκίας καλώντας την Επιτροπή να λάβει ανάλογα μέτρα όπως σε άλλες περιπτώσεις παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, ώστε η Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Να εξασκηθούν πιέσεις προς όλα τα επίπεδα ζητά και ο δήμος Αμμοχώστου. Μιλώντας στην εκπομπή ο Δήμαρχος Σίμος Ιωάννου ανέφερε ότι το κατοχικό καθεστώς συνεχίζει τη σαλαμοποίηση της Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια τους άρχισε πριν τρία χρόνια και αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα θα συνεχίσουν μέχρι το Golden Sun φτιάχνοντας υποδομές όπως προνοεί και το πρωτόκολλο που έχει υπογραφεί με την Τουρκία για εκμετάλλευση της περίκλειστης πόλης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Drones πάνω από πλατφόρμες

Drones πάνω από πλατφόρμες

Το συμβάν με τα drones της Hezbollah στο διαφιλονικούμενο πεδίο “Karish” δημιουργεί ανησυχία στην ανατ. Μεσόγειο
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ