ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αιχμές Πελεκάνου για υποψηφιότητες ΔΗΣΥ: Είναι το θέλω είναι και το μπορώ

Τι δήλωσε για την υποψηφιότητά του ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την υποψηφιότητά του, τους στόχους του και την επόμενη μέρα στον Δημοκρατικό Συναγερμό μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος. Όπως ανέφερε, «θα πρέπει πρώτα να έχουμε ενώπιον μας το πώς διαμορφώνεται η νέα ηγεσία και αμέσως μετά θα έχουμε πολλά να δούμε, ξεκινώντας με το πώς να εκσυγχρονίσουμε τις δομές του ΔΗΣΥ, πώς ανοίγουμε και ενισχύουμε τον διάλογο με την βάση του κόμματος και πώς διατηρούμε ανοιχτή την επικοινωνία με την κοινωνία των πολιτών».

Κληθείς να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους εξήγγειλε υποψηφιότητα για την Αντιπροεδρία, ο κ. Πελεκάνος σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ενώπιον μιας διαδικασίας ανανέωσης του κόμματος, του τρόπου σκέψης και του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται». Υποστήριξε ότι διαθέτει τις κατάλληλες εμπειρίες και γνώσεις για να συνεισφέρει σε αυτή τη θέση αλλά και τον απαραίτητο χρόνο για να αφιερώσει αρκετές ώρες σε αυτή την προσπάθεια. Ερωτηθείς εάν με αυτό απευθύνεται στην Πρόεδρο του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, ο κ. Πελεκάνος υποστήριξε ότι δεν έχει να κάνει καθόλου με την ίδια αλλά περισσότερο με τα πρόσωπα που θα την στελεχώνουν. «Δεν πρέπει να είναι μόνο ικανά αλλά να διαθέτουν και χρόνο. Θα πρέπει να πληρούνται δύο κριτήρια: είναι το θέλω είναι και το μπορώ», εξήγησε. 

Σε σχόλιο ότι δεν υπάρχει πλέον η παρουσία παλαιότερων στελεχών στο κόμμα και ερωτηθείς αν αυτό προκαλεί προβληματισμό, ο κ. Πελεκάνος επανέλαβε ότι από αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να λείπει κανείς, επομένως ο οποιοσδήποτε διεκδικεί θέση ως νέος υποψήφιος δεν σημαίνει ότι αποκλείεται κάποιο παλαιότερο στέλεχος του κόμματος. Σε ερώτηση αν προτιμά συγκεκριμένους ανθυποψηφίους του, ο κ. Πελεκάνος τόνισε ότι θα πρέπει «να αναμένουμε μέχρι τις 4 του Απρίλη για να δούμε πώς θα συμπληρωθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων. Ως από μέλος του κόμματος, αφού διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο, θα έχω τις δικές μου απόψεις και τα πρόσωπα που θα προκρίνω ως πιο κατάλληλα, αυτά θα ψηφίσω».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση