ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αιχμή: Οι στόχοι της νέας πολιτικής κίνησης και ο χρόνος καθόδου σε εκλογές

Για τη νέα πολιτική κίνηση «Αιχμή» μίλησε στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τη φιλοσοφία και τους στόχους της νέας πολιτικής κίνησης «Αιχμή» μίλησε στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης. Όπως τόνισε, δεν πρόκειται για δική του πολιτική κίνηση και δεδομένου ότι έχει παρέλθει η εποχή των προσωποπαγών πολιτικών σχηματισμών, αποφάσισαν να επιλέξουν ένα επταμελές προσωρινό προεδρίο, που αποτελείται από νέους και νέες.

Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι ο στόχος είναι να προσφέρουν στην κοινωνία ουσιαστικές προτάσεις. «Φαίνεται ότι υπάρχει μία τεράστια αποστροφή της κοινωνίας προς το κομματικό σύστημα και θέλαμε να αποφύγουμε να μπούμε σε μία λογική ‘‘με το ζόρι να δημιουργηθεί ακόμη ένα κόμμα’’. Από τη στιγμή που είναι τέτοιες οι συνθήκες σε αυτήν την κοινωνία, προχωρήσαμε στην ίδρυση αυτής της κίνησης, να μας γνωρίσει ο κόσμος, να την αγκαλιάσει και να συναποφασίσουμε για την περαιτέρω πορεία», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, «φιλοδοξούμε να καταθέτουμε προτάσεις, να κάνουμε ρίξεις με αυτά, τα οποία παίρνουν την Κύπρο πίσω, με αυτά τα οποία ενοχλούν τους πολίτες, με αυτά που μας ενοχλούν, όπως η διαφθορά, η διαπλοκή, το ροσυσφέτι, η έλλειψη δημοκρατίας, η έλλειψη τιμωρίας και η μη αποτελεσματική λήψη μέτρων για θέματα όπως το στεγαστικό». Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αν στο μέλλον δούμε ότι αυτός ο σχηματισμός προχωρά και αγκαλιάζεται από την κοινωνία, εδώ θα είμαστε να συναποφασίσουμε όλοι αυτοί που είμαστε μαζί και ξεκινούμε αυτή τη στιγμή, για το πώς θα λειτουργήσουμε από το σημείο εκείνο και μετά».

Για την κάθοδο στις εκλογές

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα καταθέσουν ψηφοδέλτιο στις προσεχείς δημοτικές - ευρωβουλευτικές εκλογές, είπε ότι δεν είναι αυτοσκοπός ο καταρτισμός ψηφοδελτίου και δεν επιθυμούν απλά να προστεθεί ακόμη ένα ψηφοδέλτιο στα υπόλοιπα που υπάρχουν. Διευκρίνισε ότι αν βρεθούν σε θέση να καταθέσουν ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο θα έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό και θα «ταρακουνήσει» την κυπριακή κοινωνία, θα το δοκιμάσουν. Αν ένα ψηφοδέλτιο δεν υπηρετεί όσα προανέφερε, είπε ότο, κατά την προσωπική του άποψη, δεν πρέπει να κατέρθουν στις εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  |  Κόμματα  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση