ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακάρ: Η Ελλάδα αναζητά λύσεις δια άλλων οδών, κάνει λάθος

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσουν τόσο τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της Τουρκίας όσον και εκείνων των Τ/κ.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την Ελλάδα κατηγόρησε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ότι αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις και αναζητά λύσεις δια άλλων οδών. “Κάνουν λάθος”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη με διοικητές των μονάδων ότι συζητήθηκε το θέμα της νηοψίας του τουρκικού Ροζελίν Α καθώς και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. “Στο πλοίο υπήρχε μόνο ανθρωπιστικό υλικό. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό ως προς νομικό επίπεδο και το κάνουμε”.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι, “προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματά μας μέσω συνομιλιών εντός ενός πλαισίου σχέσεων καλής γειτονίας και πραγματικού διαλόγου".

Δυστυχώς, υποστήριξε, "ο γείτονας μας αποφεύγει πεισματικά τις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις στο θέμα και επιζητεί λύσεις δια άλλων οδών. Ακόμη επιμένουν σε αυτό το θέμα, παρά το γεγονός ότι τους έχουμε επανειλημμένα πει ότι καμία λύση δεν μπορεί να βρεθεί με αυτό τον τρόπο", ισχυριζόμενος ότι "κάνουν λάθος".

Συνεχίζοντας είπε ότι, "λέμε ‘ας μιλήσουμε, ας διαπραγματευτούμε αυτά, μπορούμε να μιλήσουμε εντός του πλαισίου των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Μπορούμε να μιλήσουμε εντός του πλαισίου των διερευνητικών επαφών. Μπορούμε να μιλήσουμε υπό την ηγεσία του ΓΓ του ΝΑΤΟ , σε συνομιλίες απεμπλοκής, μπορούμε να συζητήσουμε. Αν και όλα αυτά είναι προφανή, η άλλη πλευρά δυστυχώς επιδεικνύει μια αρνητικά στάση και αποφεύγουν όλα αυτά. Ενώ η πραγματικότητα είναι αυτή, η άλλη πλευρά ρυθμικά επαναλαμβάνει ‘εσείς κλιμακώνετε, εσείς αυξάνετε τις εντάσεις, εσείς προκαλείτε’. Αυτά δεν οδηγούν στην πραγματικότητα σε λύση. Ελπίζουμε ότι θα το καταλάβουν. Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο σωστός Θα συνεχίσουμε την σύμφωνα με αρχές προσέγγιση προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας αλλά την ίδια στιγμή για να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας καλής γειτονίας”.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσουν τόσο τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της Τουρκίας όσον και εκείνων των Τ/κ. “Γνωρίζουμε το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί εντός αυτού του πλαισίου και συνεχίζουμε να προχωρούμε”, ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση