ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Ακατάλληλος για γενικός εισαγγελέας ο Ιωνάς

«Αν ο διορισμός Ρίκκου έπληξε τον θεσμό, ο διορισμός Ιωνά θα τον αποτελειώσει»

Newsroom K

Προειδοποιητικές βολές για το ενδεχόμενο διορισμού του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου στη θέση του γενικού εισαγγελέα έριξε το ΑΚΕΛ. Μέσω ανακοίνωσης σημειώνει πως ο κ. Νικολάου πολιτεύθηκε με φανατισμό και εμπάθεια και πως οι αποτυχίες του στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον καθιστούν ακατάλληλο για γενικό εισαγγελέα. «Αν ο διορισμός του κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην Εισαγγελία, ως άριστου των αρίστων, έπληξε καθοριστικά το θεσμό, η επιλογή του κ. Ιωνά Νικολάου θα τον αποτελειώσει. Προφανώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλει ο νέος Γενικός Εισαγγελέας να είναι κάποιος που θα του φωνάξει «ντροπή» όταν παρεκτρέπεται» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στις 5 Ιανουαριου η «Κ» είχε δημοσιοποιήσει ρεπορτάζ που αποκάλυπτε πως ο Ιωνάς Νικολάου είναι το επικρατέστερο πρόσωπο για να αναλάβει τη θέση του γενικού εισαγγελέα, μετά την αφυπηρέτηση του Κώστα Κληρίδη.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Η εφημερίδα «Αλήθεια» επιτίθεται σήμερα στο ΑΚΕΛ επειδή διαφωνούμε με τη δεδομένη, όπως φαίνεται, πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη να διορίσει στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην ηγετικό στέλεχος του ΔΗΣΥ, κ. Ιωνά Νικολάου.

Αν οι επικριτές μας βγουν λίγο πιο έξω από τον μικρόκοσμο του Προεδρικού και της Πινδάρου, θα αντιληφθούν ότι τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ συμμερίζεται και μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, η οποία επίσης πιστεύει ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου πόρρω απέχει από το να είναι η καλύτερη επιλογή για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα. Στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα απαιτείται μια προσωπικότητα εγνωσμένης επιστημονικής νομικής κατάρτισης, μια προσωπικότητα με βίο και πολιτεία ήθους και ακεραιότητας, μια προσωπικότητα με εχέγγυα αντικειμενικότητας και αδιαμφισβήτητης αμεροληψίας και ανεξαρτησίας.

Σε αντίθεση με τα πιο πάνω αναγκαία χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν τον Γενικό Εισαγγελέα, ο κ. Ιωνάς Νικολάου στη πολιτική σταδιοδρομία του, πολιτεύτηκε με φανατισμό και εμπάθεια. Έγινε συνώνυμο της συναγερμικής αλαζονείας αλλά και της ημετεροκρατίας. Τη θεσμική ευαισθησία-ευθιξία, από παντιέρα, ο κ. Νικολάου τη μετέτρεψε σε κουρελόπανο όταν ό ίδιος ανέλαβε το αξίωμα του Υπουργού.

Περαιτέρω, ως Υπουργός, ο Ιωνάς Νικολάου συνέδεσε το όνομα του με κραυγαλέες αποτυχίες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Με το θεσμικό ρατσισμό στην Αστυνομία και τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών, που συγκλόνισαν τον τόπο και τον εξανάγκασαν σε παραίτηση. Με την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές, όπου για χρόνια μετρούσαμε αυτοκτονίες, βιασμούς και ξυλοδαρμούς. Καθώς και με πολλές άλλες αποτυχίες και ανεπάρκειες.

Για αυτά και άλλα, ο κ. Ιωνάς Νικολάου είναι ακατάλληλος για Γενικός Εισαγγελέας. Αν ο διορισμός του κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην Εισαγγελία, ως άριστου των αρίστων, έπληξε καθοριστικά το θεσμό, η επιλογή του κ. Ιωνά Νικολάου θα τον αποτελειώσει. Προφανώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλει ο νέος Γενικός Εισαγγελέας να είναι κάποιος που θα του φωνάξει «ντροπή» όταν παρεκτρέπεται. Ως πότε όμως θα πληρώνει η κοινωνία και η πολιτεία τις συνέπειες από τις μεθοδεύσεις του κ. Αναστασιάδη και της ηγεσίας του Συναγερμού;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση