ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Αρνητικότατη εξέλιξη η απόφαση του ΣτΕ για Τιτίνα Λοϊζίδου

Η ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης με την οποία ουσιαστικά τερματίζεται η διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής της Απόφασης του ΕΔΑΔ στην προσφυγή της Τιτίνας Λοϊζίδου κατά της Τουρκίας, συνιστά αρνητικότατη εξέλιξη, αναφέρει σε ακοίνωση του το ΑΚΕΛ. 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης με την οποία ουσιαστικά τερματίζεται η διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής της Απόφασης του ΕΔΑΔ στην προσφυγή της Τιτίνας Λοϊζίδου κατά της Τουρκίας, συνιστά αρνητικότατη εξέλιξη.

Η ετυμηγορία της Επιτροπής να πάψει να παρακολουθεί την εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης, που μεθοδευόταν εδώ και καιρό, πάσχει νομικά. Και αναμφίβολα επιτρέπει στην Τουρκία να συνεχίσει να αποφεύγει ανενόχλητη τις ευθύνες και υποχρεώσεις που της έχει αποδώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι προφανές ότι η επίμονη προσπάθεια κάποιων να επιλύσουν το περιουσιακό με δικαστικά μέσα, για τις συνέπειες της οποίας το ΑΚΕΛ προειδοποιεί εδώ και πολλά χρόνια, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό. Δημιουργώντας μάλιστα ένα κάκιστο προηγούμενο, που ενισχύει περαιτέρω τη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας των κατεχομένων.

Καταλήγοντας, είναι πλέον αυταπόδεικτο γεγονός το ότι η τρωθείσα αξιοπιστία της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο Κυπριακό πλήττει σε πολλά επίπεδα την προσπάθεια επίτευξης μιας δίκαιης λύσης. Κανένας οργανισμός ή διεθνές δικαστικό σώμα δεν λαμβάνει αποφάσεις σε πολιτικό κενό, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση