ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ για εισφορές: Κακό παρελθόν που αφήσαμε πίσω μας

Αφήσαμε πίσω μας παλιές πρακτικές με ανώνυμες εισφορές που έχουν απαξιωθεί από την κοινωνία και τα κόμματα

Newsroom K

Απάντηση στο δημοσίευμα του «Πολίτη» στο οποίο ο Νίκος Λίλλης απαντά στην συνέντευξη του Βενιζέλου Ζαννέτου στην «Καθημερινή» με τον ισχυρισμό ότι έδωσε εισφορά ύψους 100.000 ευρώ στο ΑΚΕΛ υπό καθεστώς ανωνυμίας έδωσε το πρωί της Τετάρτης το ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Δεν έχουμε κανένα ενδοιασμό να παραδεχτούμε ότι οι παλιές πρακτικές που αφορούσαν στις ανώνυμες εισφορές, έχουν απαξιωθεί από τα κόμματα και την κοινωνία. Πρόκειται για ένα κακό παρελθόν το οποίο ως ΑΚΕΛ έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι αφήσαμε πίσω μας. Από το 2013 εξάλλου, όταν άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο, αλλαγή για την οποία πρωταγωνιστήσαμε ως Κόμμα, δίνουμε απτά δείγματα γραφής σε σχέση με την οικονομική διαφάνεια. Ανελλιπώς και πάντοτε εμπρόθεσμα καταθέτουμε τους ελεγμένους οικονομικούς λογαριασμούς του ΑΚΕΛ στην Ελεγκτική Υπηρεσία και αναρτώνται στην Ιστοσελίδα του Κόμματος.

Οι ισχυρισμοί του κυρίου Λίλλη θα μείνουν από εμάς ασχολίαστοι, όχι γιατί αποφεύγουμε την ουσία, αλλά επειδή από θέση αρχής δεν πιστεύουμε στις μιντιακές δίκες. Υπάρχουν απαντήσεις στους ισχυρισμούς του κ. Λίλλη κι αυτές δόθηκαν επανειλημμένα όταν το θέμα βρισκόταν στην επικαιρότητα. Δεν θα πάμε όμως πίσω. Εάν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο πρέπει βεβαίως να κοιτάμε με αυτοκριτική διάθεση το παρελθόν, αλλά το βλέμμα μας να παραμένει προσηλωμένο στο σήμερα και στο μέλλον. Η χώρα βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη δίνη σκανδάλων διαφθοράς με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Όσο λοιπόν και να βολεύει κάποιους η παρελθοντολογία, με ισχυρισμούς για δημιουργία εντυπώσεων, εμείς έχουμε υποχρέωση να αναδεικνύουμε τις παθογένειες που οδήγησαν στον διεθνή διασυρμό της χώρας μας με ευθύνη των σημερινών κυβερνώντων. Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως κάναμε πολλές φορές, για την πάταξη της διαφθοράς, για διαφάνεια και λογοδοσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση