ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ για μετανάστες στη νεκρή ζώνη - «Η ΚΔ αφήνεται εκτεθειμένη»

Αυτούσια η ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση σχετικά με τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ και μέρες εντός της νεκρής ζώνης εξέδωσε το ΑΚΕΛ. Μεταξύ άλλων, το κόμμα της Αριστεράς αναφέρει πως οι μέχρι στιγμής χειρισμοί της Κυβέρνησης «δημιουργούν επικίνδυνο προηγούμενο αλλά και θέτοντας εαυτόν σ’ ευθεία σύγκρουση με τα Ηνωμένα Έθνη και την UNFICYP».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους μετανάστες που παραμένουν εδώ και μέρες στη Νεκρή Ζώνη.

Η διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ότι η Νεκρή Ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία έχει εκχωρήσει στα Ηνωμένα Έθνη προσωρινά ορισμένες αρμοδιότητες. Η Κυβέρνηση οφείλει ν’ απαντήσει αν έχει αλλάξει αυτή η θέση, αφού οι μέχρι στιγμής χειρισμοί της δίνουν αντίθετα μηνύματα, δημιουργώντας επικίνδυνο προηγούμενο αλλά και θέτοντας εαυτόν σ’ ευθεία σύγκρουση με τα Ηνωμένα Έθνη και την UNFICYP.

Επιπλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία αφήνεται εκτεθειμένη ενώπιον του Διεθνο»ύς Οργανισμού αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμορφωθεί με διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σχετικά με το δικαίωμα πρόσβασης σε διαδικασίες ασύλου. Υπενθυμίζεται ειδικότερα ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις επισείουν τον κίνδυνο για διαδικασίες επί παραβάσει σε βάρος των κρατών μελών, όπως έγινε πρόσφατα στην περίπτωση της Ουγγαρίας στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ και επιπλέον ενός εκατομμυρίου κάθε μέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση η Κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να δικαιολογήσει τη στάση της στους φορολογούμενους πολίτες που θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση