ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ για ΡΙΚ: Η κυβέρνηση πλήττει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Ο τερματισμός προβολής εμπορικών διαφημίσεων εξυπηρετεί συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα λέει ο Στέφανος Στεφάνου

Newsroom K

«Η απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού να τερματίσει την προβολή εμπορικών διαφημίσεων από το ΡΙΚ, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την προοπτική της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σημειώνοντας πως η απόφαση έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων.

«Το κόστος της απόφασης θα κληθούν και πάλι να το πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες, αφού την απώλεια εσόδων του ΡΙΚ θα την καλύψει το κράτος μέσα από τον αυξημένο, κατά μερικά εκατομμύρια ευρώ, προϋπολογισμό του ΡΙΚ» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η απόφαση πλήττει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τη θέτει σε μειονεκτική και προβληματική θέση στο έντονα ανταγωνιστικό ραδιοτηλεοπτικό περιβάλλον.

«Η αυταρχική και αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης έρχεται να υλοποιήσει την αποτυχημένη προσπάθεια που κατέβαλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου το 2013, με σχετική πρόταση Νόμου, για να κόψει τις διαφημίσεις στο ΡΙΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

«Δεν διαλάθει της προσοχής μας» σημείωσε ο κ. Στεφάνου «ότι οι κυβερνώντες για πολλοστή φορά συλλαμβάνονται ψευδόμενοι, αφού στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το υπό αναφορά θέμα συζητήθηκε με τη διοίκηση του ΡΙΚ. Μόλις το περασμένο Σάββατο, η συντεχνία του Διευθυντικού Προσωπικού του ΡΙΚ είχε ανακοινώσει ότι ‘η διευθυντική ομάδα ουδέποτε ενημερώθηκε, εξέφρασε άποψη ή συμφώνησε σε πρόταση για τερματισμό της προβολής εμπορικών διαφημίσεων από το ΡΙΚ’» κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X