ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ για ΣΕΑ: Θα έπρεπε να διαβουλευθεί ο Πρόεδρος πριν προχωρήσει

Η ανακοίνωση του κόμματος μετά την απόφαση του Υπ. Συμβουλίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Το ΑΚΕΛ υπέβαλε γραπτώς τα σχόλια και τις παρατηρήσεις του για το θέμα. Προκύπτουν, κατά την άποψή μας, συνταγματικά, πολιτικά και πρακτικά ζητήματα με τη σύσταση του εν λόγω οργάνου» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την εγκαθίδρυση και δημιουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Η ανακοίνωσή

Ο Πρόεδρος αποφάσισε ότι δεν θα συζητήσει τις απόψεις που έχει θέσει το ΑΚΕΛ επί της ιδέας για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Όπως είχε ζητήσει από τα κόμματα ο Πρόεδρος, το ΑΚΕΛ υπέβαλε γραπτώς τα σχόλια και τις παρατηρήσεις του για το θέμα. Προκύπτουν, κατά την άποψή μας, συνταγματικά, πολιτικά και πρακτικά ζητήματα με τη σύσταση του εν λόγω οργάνου. Προβληματίζει κυρίως το γεγονός ότι με την συγκεκριμένη πρόταση, το ΣΕΑ δεν θα είναι απλώς συμβουλευτικό όργανο ενώ παράλληλα υποβαθμίζεται ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου και εν πολλοίς υποκαθίσταται με ένα όργανο από διορισμένους από την κυβέρνηση αξιωματούχους. Όλα αυτά θα έπρεπε, εκτιμούμε, να συζητηθούν στο επίπεδο του Εθνικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προφανώς αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς καμιά διαβούλευση. Πέραν των ενστάσεών μας επί της ουσίας της πρότασης, αυτή η στάση της κυβέρνησης προφανώς δεν συνάδει με το πνεύμα διακυβέρνησης που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, ούτε με τη συλλογικότητα που απαιτείται από την πολιτική ηγεσία μιας ημικατεχόμενης χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση