ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H διπλή ανάγνωση των αλλαγών στο ΑΚΕΛ

Τους νέους πολιτικούς σχηματισμούς που προέκυψαν, «Βολτ» Κύπρου και «Αιχμή», και το αν συνδέονται με κάποιο κενό στην κυπριακή κοινωνία, σχολίασε ο διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, Βασίλης Πρωτοπαπάς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ως πολύ σημαντικές χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έλαβε το ΑΚΕΛ στο καταστατικό συνέδριο τις περασμένης Κυριακής, ο διδάκτωρ στις Πολιτικές Επιστήμες, Βασίλης Πρωτοπαπάς. Όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, αν ειδωθεί το ΑΚΕΛ ως ένα αστικό κόμμα, οι αλλάγές αυτές μπορεί να φανούν μικρές, ωστόσο, εάν ληφθεί υπόψη η ιστορία περίπου 100 χρόνων, η διαδρομή του και το γεγονός ότι είναι ένα συντηρητικό κόμμα, τότε οι αλλαγές αυτές είναι σημαντικές και τολμηρές. Ενδεικτικά, ανάφερε ότι η απόφαση για δύο θητείες των βουλευτών δίνει το μήνυμα ότι το να είσαι βουλευτής δεν μπορεί να είναι πλέον επάγγελμα. Την ίδια ώρα ο περιορισμός των επαγγελματικών στελεχών δίνει, όπως τόνισε, ένα μήνυμα προς τα νέα παιδιά. Χαρακτήρισε ως παθογένεια για το ΑΚΕΛ, το να αποτελείται εδώ και χρόνια κατά 70 – 80% η Κεντρική Επιτροπή του από στελέχη που έχουν επαγγελματική εξάρτηση. Την ίδια ώρα σημείωσε ότι ανάμεσα στα θετικά υπάρχει και ένα μειονέκτημα, που είναι το γεγονός ότι αλλαγές που αποφασίστηκαν θα εφαρμοστούν μετά από ένα μεταβατικό στάδιο τριών χρόνων.

Υπάρχει κενό στην κυπριακή κοινωνία για νέους πολιτικούς σχηματισμούς;

Κληθείς να σχολιάσει τους νέους πολιτικούς σχηματισμούς που προέκυψαν, όπως το «Βολτ» Κύπρου και το «Αιχμή», και αν υπάρχει σήμερα το κενό στην κυπριακή κοινωνία για νέους πολιτικούς σχηματισμούς, είπε ότι είναι φυσιολογικό και υγιές να δημιουργούνται νέοι πολιτικοί σχηματισμοί. Σημείωσε ότι αντικειμενικά υπάρχει το κενό στην κυπριακή κοινωνία, διότι υπάρχει κρίση αντιπροσώπευσης, δεδομένου ότι ο μισός περίπου πληθυσμός δεν ψηφίζει στις εκλογές, ενώ από αυτούς που ψηφίζουν, έχουν μειωθεί οι πολίτες που παίρνουν γραμμή από τα κόμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  Κόμματα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση