ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Η τριμερής επιβεβαίωσε τις χαμηλές προσδοκίες που υπήρχαν

Τι αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Τη θέση ότι το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε τις χαμηλές προσδοκίες που υπήρχαν, εξέφρασε το ΑΚΕΛ. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα αναφέρει ότι η προοπτική να συζητούμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αντί επανέναρξη των ουσιαστικών συνομιλιών έχοντας υπόψη τις εμπειρίες του παρελθόντος, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποφέρει αποτέλεσμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε τις χαμηλές προσδοκίες που υπήρχαν, ένεκα πρώτα και κύρια της τουρκικής αξίωσης για λύση δύο κρατών και αναγνώριση «κυριαρχικής ισότητας». Η προοπτική να συζητούμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αντί επανέναρξη των ουσιαστικών συνομιλιών έχοντας υπόψη τις εμπειρίες του παρελθόντος, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποφέρει αποτέλεσμα και σίγουρα δεν αποτρέπει από μόνη της και χωρίς διαπραγματευτική διαδικασία επί της ουσίας τα τετελεσμένα που προωθεί η κατοχική δύναμη και την ολέθρια πορεία προς την οριστική διχοτόμηση.

Απέναντι σε αυτή τη στάση της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ η απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς θα έπρεπε να είναι η αταλάντευτη και ευλαβική προσήλωση στο συμφωνημένο πλαίσιο και στις συγκλίσεις, με στόχο να συνεχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν το 2017. Αυτό υποδείκνυε άλλωστε εδώ και μερικά χρόνια ο ΓΓ του ΟΗΕ. Αντ’ αυτού επιλέχθηκε ο νεφελώδης δρόμος των «νέων ιδεών» και της αναίρεσης συγκλίσεων, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι μία επιλογή έχουμε. Να προστατεύσουμε το διαπραγματευτικό κεκτημένο και να επιμείνουμε στη θέση για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά. Αυτός είναι ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στη λύση, την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση