ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Η χώρα πρέπει επιτέλους να θωρακιστεί αποτελεσματικά απέναντι στις πυρκαγιές

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε επί τρεις μήνες ότι τα πτητικά μέσα είναι επαρκή και σε ετοιμότητα, ωστόσο οι πυρκαγιές μαίνονταν επί πολλές ώρες και προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές. Η χώρα πρέπει επιτέλους να θωρακιστεί αποτελεσματικά απέναντι στις πυρκαγιές», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην ορεινή Πάφο.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Πάφο πλήγωσαν και πληγώνουν ολόκληρη την Κύπρο. Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε επί τρεις μήνες ότι τα πτητικά μέσα είναι επαρκή και σε ετοιμότητα, ωστόσο οι πυρκαγιές μαίνονταν επί πολλές ώρες και προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων αλλά και στο περιβάλλον του νησιού μας.

Η χώρα πρέπει επιτέλους να θωρακιστεί αποτελεσματικά απέναντι στις πυρκαγιές που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο και οι οποίες απειλούν ζωές και αφήνουν τεράστιες ζημιές στον τόπο μας. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί δεν αφήνουν περιθώρια αναβολής και εφησυχασμού.

Το ΑΚΕΛ έχει ήδη ζητήσει σήμερα να συζητηθεί άμεσα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το συνολικό ζήτημα της ετοιμότητας του κράτους για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και ειδικότερα θέματα όπως η επάρκεια σε πτητικά μέσα, ο συντονισμός των υπηρεσιών, η στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών, τα μέτρα πρόληψης κ.ο.κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση