ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Η υποταγή της χώρας στις ΗΠΑ δεν την καθιστά πυλώνα ασφάλειας

Το ΑΚΕΛ θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει στον δρόμο της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην υποταγή της Κύπρου στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή, μέσα από την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Κύπρου. Αυτό είναι προφανώς ο πυρήνας του Στρατηγικού Διαλόγου Κύπρου – ΗΠΑ όπως προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις και για τον οποίο το ΑΚΕΛ θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών. Την ίδια ώρα είναι σαφές ότι το Κυπριακό τέθηκε εκτός συζητήσεων της κυπριακής κυβέρνησης με την Ουάσιγκτον ως η πατρίδα μας να έχει άλλο μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλειά της από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει στον δρόμο της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην υποταγή της Κύπρου στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή, μέσα από την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Κύπρου. Αυτό είναι προφανώς ο πυρήνας του Στρατηγικού Διαλόγου Κύπρου – ΗΠΑ όπως προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις και για τον οποίο το ΑΚΕΛ θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών. Την ίδια ώρα είναι σαφές ότι το Κυπριακό τέθηκε εκτός συζητήσεων της κυπριακής κυβέρνησης με την Ουάσιγκτον ως η πατρίδα μας να έχει άλλο μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλειά της από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Φιλελεύθερου, του HellasJournal και του ANT1live, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι «τους τελευταίους οκτώ μήνες, οι ΗΠΑ έμαθαν για τη στρατηγική αξία του νησιού για στρατιωτικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις». Αυτό θέτει εκ νέου την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη ενώπιον των ερωτημάτων που ήγειρε εδώ και μήνες το ΑΚΕΛ και στα οποία ποτέ δεν απάντησε. Ποιες είναι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν «τους τελευταίους οκτώ μήνες» στις οποίες ενεπλάκη η Κύπρος, δηλαδή την περίοδο που μαίνεται η γενοκτονία του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων; Πότε θα απαντήσει επιτέλους η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη στα ερωτήματα του ΑΚΕΛ για την χρήση των βρετανικών βάσεων από τις ΗΠΑ προς υποστήριξη του Ισραήλ στον βάρβαρο πόλεμο που διεξάγει στη Γάζα; Επανέρχεται επίσης το αδυσώπητο ερώτημα πώς είναι δυνατόν ο κ. Χριστοδουλίδης να δηλώνει λάβρος υπερασπιστής του διεθνούς δικαίου στην περίπτωση της Ουκρανίας, και την ίδια ώρα να στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης Νετανιάχου που αιματοκυλίζει έναν ολόκληρο λαό;

Η υποταγή της Κύπρου στις ΗΠΑ δεν συνιστά γεωπολιτική αναβάθμιση ούτε καθιστά τη χώρα μας πυλώνα ασφάλειας, αλλά το αντίθετο. Η εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Μεσογείου προς εξυπηρέτηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή μετατρέπει το νησί μας σε ορμητήριο πολέμου με τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας. Ταυτόχρονα, ακυρώνει την αξιοπιστία της Κύπρου όταν διεκδικεί σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση