ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ Κερύνειας: Ένας νυν, ένας πρώην και στη μέση Χριστόφιας

Δυνατή τρίλιζα αποτελεί το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην επαρχία Κερύνειας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Η νυν βουλεύτρια Ελένη Μαύρου, ο πρώην βουλευτής Πάμπος Παπαγεωργίου και πρώην γ.γ της ΕΔΟΝ, νυν οργανωτικός της επαρχίας Λευκωσίας-Κερύνειας, Χρίστος Χριστόφιας είναι το πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για την επαρχία Κερύνειας.

Στην επαρχία Κερύνειας αναμένεται να γίνει η μάχη των μαχών. Η Ελένη Μαύρου, έχει το δικό της ακροατήριο και την δική της δυναμική τόσα χρόνια στον πολιτικό στίβο και αναμένεται να συγκεντρώσει το σκληρό ΑΚΕΛικό ακροατήριο. Η ίδια θεωρείται εντός του ΑΚΕΛ, μία από τις πιο δραστήριες βουλεύτριες, ιδιαίτερα με την εμπλοκή της στην επιτροπή εσωτερικών, καθότι έχει την προηγούμενη πείρα ως υπουργός Εσωτερικών επί διακυβέρνησης Χριστόφια. O Πάμπος Παπαγεωργίου, αποτελεί πρόσωπο που αναμένεται να φέρει την ευρύτερη αριστερά. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος για χρόνια βρισκόταν πίσω από τις δημοσκοπήσεις του ΑΚΕΛ και το κόμμα θέλει να τον αξιοποιήσει στην οικονομία.

Ο Χρίστος Χριστόφιας, αποτέλεσε τελικώς την έκπληξη στο ψηφοδέλτιο και για τους συνυποψήφιούς της αλλά και για μία μερίδα των στελεχών που δεν γνώριζαν ότι θα κατέλθει τελικώς. Το όνομά του ακουγόταν εδώ και καιρό για υποψήφιος βουλευτής, όμως συνέχεια το όνομά του απομακρύνθηκε από το κάδρο. Αφενός γιατί στην Εζεκία Παπαϊωάννου θεωρήθηκε πως είναι νωρίς να διεκδικήσει, αφετέρου γιατί πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του οργανωτικού γραμματέα της επαρχίας Λευκωσίας. Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, δεν είθισται να διεκδικεί ένας οργανωτικός καθώς στην πλάτη του έχει την προεκλογική του κόμματος. Ο κ. Χριστόφιας ωστόσο έχει τη δική του δυναμική και λόγω ονόματος αλλά και λόγω της θέσης που κατείχε μέχρι πρόσφατα στην ηγεσία της νεολαίας του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση