ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:10
 

ΑΚΕΛ: Να επιβεβαιώσει ο Πρόεδρος την προσήλωσή του σε ΔΔΟ

Newsroom K

Το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό σε συνδυασμό με τα νέα τετελεσμένα της τουρκικής επιθετικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ, συνιστούν ένα επικίνδυνο σκηνικό που μπορεί να οδηγήσει σε απευκταίες εξελίξεις αναφέρε σε δλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.
Όπως είπε ένας δρόμος υπάρχει για να αναχαιτίσουμε τους κινδύνους και να ανοίξει η προοπτική και για το Κυπριακό αλλά και για την ασφαλή αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του λαού μας. Να σπάσει το σημερινό αδιέξοδο με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη βάση όσων ζητεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να προσέλθει στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη με στόχο να επιβεβαιώσει πειστικά τη σαφή και αμετάκλητη δέσμευση του στη λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Όπως είπε πρέπει να επιβεβαιώσει, επίσης, με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι διαπραγματεύσεις θα βασίζονται στο Πλαίσιο Γκουτέρες και στις συμφωνημένες συγκλίσεις. Το ΑΚΕΛ καλεί τους δύο ηγέτες να επιβεβαιώσουν όλα τα αυτά στη μεταξύ τους συνάντηση και από κοινού να απευθυνθούν στο ΓΓ του ΟΗΕ, κάτι που ο ίδιος –και όχι τυχαία- είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη μετά το ναυάγιο στο Κρανς Μοντανά. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να συγκαλέσει ο ΓΓ άτυπη διάσκεψη σε σύνθεση Κρανς Μοντανά προκειμένου, ακολούθως, να προχωρήσουμε στην επανέναρξη των ουσιαστικών συνομιλιών.
Ιδιαίτερα τώρα, ανέφερε ο κ. Στεφάνου που επαληθεύεται πόσο αδιέξοδη αλλά και ζημιογόνα είναι η αναζήτηση άλλων δρόμων και στρατηγικών, καλούμαστε να δράσουμε με αποφασιστικότητα, βούληση και συνέπεια σε αρχές.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

«Έ, πέστε μας κιόλας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είνε στην ίδια κατάταξη με το Πολθτεχνείο.»
PeterG  |  03:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X