ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Να επιβεβαιώσει ο Πρόεδρος την προσήλωσή του σε ΔΔΟ

Newsroom K

Το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό σε συνδυασμό με τα νέα τετελεσμένα της τουρκικής επιθετικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ, συνιστούν ένα επικίνδυνο σκηνικό που μπορεί να οδηγήσει σε απευκταίες εξελίξεις αναφέρε σε δλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.
Όπως είπε ένας δρόμος υπάρχει για να αναχαιτίσουμε τους κινδύνους και να ανοίξει η προοπτική και για το Κυπριακό αλλά και για την ασφαλή αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του λαού μας. Να σπάσει το σημερινό αδιέξοδο με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη βάση όσων ζητεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να προσέλθει στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη με στόχο να επιβεβαιώσει πειστικά τη σαφή και αμετάκλητη δέσμευση του στη λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Όπως είπε πρέπει να επιβεβαιώσει, επίσης, με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι διαπραγματεύσεις θα βασίζονται στο Πλαίσιο Γκουτέρες και στις συμφωνημένες συγκλίσεις. Το ΑΚΕΛ καλεί τους δύο ηγέτες να επιβεβαιώσουν όλα τα αυτά στη μεταξύ τους συνάντηση και από κοινού να απευθυνθούν στο ΓΓ του ΟΗΕ, κάτι που ο ίδιος –και όχι τυχαία- είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη μετά το ναυάγιο στο Κρανς Μοντανά. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να συγκαλέσει ο ΓΓ άτυπη διάσκεψη σε σύνθεση Κρανς Μοντανά προκειμένου, ακολούθως, να προχωρήσουμε στην επανέναρξη των ουσιαστικών συνομιλιών.
Ιδιαίτερα τώρα, ανέφερε ο κ. Στεφάνου που επαληθεύεται πόσο αδιέξοδη αλλά και ζημιογόνα είναι η αναζήτηση άλλων δρόμων και στρατηγικών, καλούμαστε να δράσουμε με αποφασιστικότητα, βούληση και συνέπεια σε αρχές.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X