ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Ο Αναστασιάδης να τερματίσει τις παλινωδίες και τους ανέξοδους λαϊκισμούς

Μεγάλη πορεία για «λύση και επανένωση» διοργανώνει το ΑΚΕΛ, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου

ΚΥΠΕ

Μεγάλη πορεία για «λύση και επανένωση» διοργανώνει το ΑΚΕΛ, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, από το Φρέναρος στο οδόφραγμα της Δερύνειας, απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο. Στην ανακοίνωση του, το κόμμα της αντιπολίτευσης, απαιτεί την επανέναρξη των συνομιλιών και καλούν επίσης, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «να τερματίσει τις παλινωδίες και τους ανέξοδους λαϊκισμούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ: 

Με δεδομένη την ολέθρια και επικίνδυνη πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα στο Κυπριακό, το ΑΚΕΛ διοργανώνει μεγάλη κινητοποίηση-πορεία υπέρ της επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας. Με σύνθημα «Πορευόμαστε για Λύση και Επανένωση», το ΑΚΕΛ πραγματοποιεί την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, πορεία θα αρχίσει από το Φρέναρος και θα καταλήξει στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Το κάλεσμα για κινητοποίηση απευθύνεται σε κάθε Κύπριο και Κύπρια που αρνείται να μείνει απαθής την ώρα που ο εποικισμός του Βαρωσιού και ο οριστικός διαμελισμός της πατρίδας μας είναι πιο ορατός από ποτέ. Στις 3 του Οκτώβρη, λοιπόν, πορευόμαστε για λύση και επανένωση και διατρανώνουμε ότι:

Δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με το κατοχικό-διχοτομικό στάτους κβο ούτε με τα νέα τετελεσμένα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου. Απορρίπτουμε την αξίωση του δίδυμου Ερντογάν-Τατάρ για λύση δύο κρατών καθώς και κάθε μορφή διχοτομικής λύσης.

Καταδικάζουμε τις τουρκικές εξαγγελίες για την περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου. Ζητούμε εφαρμογή των Ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ. Η Αμμόχωστος ανήκει στους Αμμοχωστιανούς!

Απαιτούμε επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017 για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο. Απαιτούμε από το Νίκο Αναστασιάδη να τερματίσει τις παλινωδίες και τους ανέξοδους λαϊκισμούς.

Διεκδικούμε απελευθέρωση και επανένωση, ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα και το λαό μας. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δίνουμε τα χέρια πάνω από τα συρματόπλεγμα και δυναμώνουμε τη φλόγα της ελπίδας!

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση