ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ - Και με άτομα εκτός κόμματος στις διπλές εκλογές

Ρόλο και λόγο θα έχει η «κοινωνική συμμαχία» στις επερχόμενες εκλογές είπε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για το γεγονός ότι θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο των διπλών εκλογών άτομα εκτός κόμματος από την κοινωνική συμμαχία, τα οποία συμπορεύθηκαν στις Προεδρικές Εκλογές με το ΑΚΕΛ, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στην εκπομπή Διασπορά Ειδήσεων, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ διευκρίνισε ότι πριν από τις εκλογές το κόμμα θα έχει ολοκληρωμένες ή σχεδόν έτοιμες τις εργασίες του σχετικά με τη διαμόρφωση ψηφοδελτίων, ενώ σε αυτά θα συμμετέχουν και άτομα εκτός κόμματος.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν θα κατέλθουν άτομα από την ευρύτερη κοινωνική συμμαχία, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι πρόθεση είναι να εκφραστεί το κόμμα με δυνάμεις ευρύτερα από το κόμμα, ενώ η εκπροσώπηση της Τ/κ πλευράς στο ψηφοδέλτιο θα συνεχιστεί.

Ο κύκλος των Νέων Δυνάμεων

Τον κύκλο τους έχουν κλείσει όπως είναι σήμερα οι Νέες Δυνάμεις επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος. Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι στόχος είναι η συμπόρευση με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, «το προοδευτικό ακροατήριο που δεν έχει πολιτική και κομματική στέγη».

Η νέα πλατφόρμα

Σχετικά με την αναδόμηση της νέας πλατφόρμας των προοδευτικών δυνάμεων που θα ενταχθούν και θα συνεργαστούν με το κόμμα, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ εξήγησε ότι αυτή θα λειτουργεί αυτόνομα, θα έχει βασικούς πολιτικούς άξονες και θα έχει τη δυνατότητα για περισσότερη συμμετοχή στις διαδικασίες του κόμματος και στη λήψη πολιτικών αποφάσεων σε σημαντικά ζητήματα.

Επίσης, είπε ότι σε αυτήν θα συμμετέχουν άτομα που συμμετείχαν σε Κεντρικό και Επαρχιακό επίπεδο κατά της Προεδρικές Εκλογές. Σημείωσε ότι δεν θα υπάρχει κάποιο άτομο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, αλλά θα υπάρχουν συντονιστικές ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση