ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Πυροτέχνημα η «πρωτοβουλία» Αβέρωφ για μεταναστευτικό

Αυτούσια η ανακοίνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, χαρακτηρίζει παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ενώ πυροτέχνημα και ημίμετρο χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία του Αβέρωφ Νεοφύτου να ταξιδέψει σε Κονγκό και Καμερούν.

Δείτε την ανακοίνωση:

Αποτελεί σταθερή θέση του ΑΚΕΛ ότι το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο, πολυδιάστατο και δύσκολο ζήτημα, η διαχείριση του οποίου απαιτεί συγκροτημένη πολιτική που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τις δυνατότητες όσο και τις υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις σχετικές συμβάσεις.

Επομένως, η παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη– ΔΗΣΥ στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, δεν αποκαθίσταται ούτε με ημίμετρα, ούτε με μέτρα αμφιβόλου νομιμότητας, αλλά ούτε και με πυροτεχνήματα. Γιατί τέτοιο αποτελεί η «πρωτοβουλία» του Αβέρωφ Νεοφύτου να ταξιδέψει για Κονγκό και Καμερούν. Διερωτόμαστε κατά πόσο ο κ. Νεοφύτου θα πείσει τους διακινητές να αφήσουν εκτός των σχεδίων τους την Κυπριακή Δημοκρατία.

Την ώρα που διαπιστώνουμε την απαράδεκτη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού/ προσφυγικού από την Τουρκία, είναι απαράδεκτο υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας να υιοθετούν μισαλλόδοξη ρητορική και να προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν, επενδύοντας σε φοβικά σύνδρομα και ψαρεύοντας στα θολά νερά του ρατσισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στην ομιλία της η Δημητρίου αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με τη συλλογική ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ