ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Τα παιδιά του ΠτΔ να μείνουν εκτός δημόσιας συζήτησης

Τα όσα αναφέρει το κόμμα για την σύγκρουση Προεδρικού – Ελεγκτικής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρεται στην κόντρα μεταξύ Προεδρικού – Ελεγκτικής Υπηρεσίας τονίζοντας ότι τέτοιου είδους συγκρούσεις πρέπει να τερματιστούν αφού αποπροσανατολίζουν από σοβαρά ζητήματα. Επίσης κάνει κάλεσμα να μείνουν εκτός συζήτησης τα ανήλικα παιδιά του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Αναλυτικά

Οι συγκρούσεις μεταξύ θεσμών που ταλανίζουν τη δημόσια ζωή τα τελευταία χρόνια πρέπει επιτέλους να τερματιστούν, δεδομένου μάλιστα ότι συχνά καταλήγουν να αποπροσανατολίζουν από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.
Όσα αφορούν στη νέα σύγκρουση -αυτή μεταξύ κυβέρνησης Χριστοδουλίδη και Γενικού Ελεγκτή- πρέπει να λυθούν με θεσμικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση το ΑΚΕΛ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να μπει σε δημόσια συζήτηση για θέματα που αφορούν τα ανήλικα παιδιά του Προέδρου της Δημοκρατίας και καλεί τους πάντες να αφήσουν εκτός δημόσιας συζήτησης αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.
Ο

έλεγχος στην εκτελεστική εξουσία και στη δημόσια διοίκηση, η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι βασικό θεμέλιο ενός σύγχρονου ευνομούμενου κράτους δικαίου. Το ΑΚΕΛ είχε και έχει την άποψη ότι για να έχει πραγματικά αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται αυστηρά μεν, θεσμικά δε. Αυτό πράττει το ΑΚΕΛ και με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη -η οποία ελέγχεται για πολλά- ιδιαίτερα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου όπου συζητούνται και οι εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Ζητήματα όπως η εργοδότηση συμβούλων και συνεργατών στο Προεδρικό και τα Υπουργεία είναι αυτά που κατά την άποψη μας πρέπει να λυθούν άμεσα και για αυτό τον λόγο έχουμε ήδη πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες επί τούτου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση