ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Θα καταψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό της κυβέρνησης Συναγερμού

«Ευτυχώς είναι ο τελευταίος» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωση του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ που συνεδρίασε σήμερα, το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό της κυβέρνησης Συναγερμού για το 2023.

Αναλυτικά: 

Ο προϋπολογισμός είναι ο καθρέφτης μιας κυβέρνησης που συνειδητά για μια δεκαετία υπηρέτησε τους λίγους και γονάτισε τους πολλούς. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο και στις ίδιες συνταγές που διόγκωσαν τις ανισότητες στην κυπριακή κοινωνία και αφήνουν «κληρονομιά» στον τόπο μια μεγάλη μετατόπιση πλούτου από τους εργαζόμενους στα επιχειρηματικά κέρδη. Συνεχίζει ακόμα να αφήνει απροστάτευτα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την τραπεζική αυθαιρεσία αλλά και να αρνείται να στηρίξει την κοινωνία απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ που συνεδρίασε σήμερα, το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό της κυβέρνησης Συναγερμού για το 2023. Ταυτόχρονα, θα καταθέσει τροπολογίες για αποκοπές ή και δεσμεύσεις κονδυλίων με στόχο τον έλεγχο των δαπανών. Ανάμεσα σε άλλα, ζητούμε να ελέγχονται οι δαπάνες για τους συμβούλους και συνεργάτες στο Προεδρικό και τα Υπουργεία, για τις επικοινωνιακές εκστρατείες προβολής της κυβέρνησης. Ζητούμε επίσης τον περιορισμό κατά 10% ορισμένων από τα λειτουργικά έξοδα των Υπουργείων. Επιπρόσθετα, προτείνουμε να αποκοπούν τα κονδύλια που σχετίζονται με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και τα κονδύλια για την προαγωγή της μνήμης του Γρίβα. Ζητούμε ακόμα να δεσμευτούν οι δαπάνες για τη διαχείριση του Δάσους του Ακάμα προκειμένου να υπάρχει η συγκατάθεση της Βουλής πριν τη διενέργειά τους.

Το θετικό με τον τελευταίο Προϋπολογισμό της κυβέρνησης Συναγερμού είναι ότι είναι ο τελευταίος. Η αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία της Κύπρου θα σημάνει μια νέα αρχή για την πατρίδα, για τον λαό μας, για τους εργαζόμενους. Θα σημάνει μια νέα οικονομική πολιτική που θα παράγει ανάπτυξη και ευημερία για τους πολλούς και όχι για τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση