ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ - Θα καταθέσει τροπολογία για υποχρεωτική δωρεάν προδημοτική στο δημόσιο σχολείο

Ο Στέφανος Στεφάνου είχε συνάντηση με την ηγεσία της ΠΟΕΔ

ΚΥΠΕ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που προβλέπει την επέκταση της προδημοτικής εκπαίδευσης, το κόμμα του θα καταθέσει τροπολογία, ώστε να διασφαλιστεί ότι η υποχρεωτική δωρεάν προδημοτική εκπαίδευση θα παρέχεται στο δημόσιο σχολείο και όχι με κουπόνια για φοίτηση στον ιδιωτικό τομέα.

Σε δηλώσεις την Παρασκευή ύστερα από συνάντηση με την ηγεσία της ΠΟΕΔ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι το θέμα είναι σημαντικό όχι μόνο για την προδημοτική, αλλά για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, "καθώς αν συνεχιστεί η προσέγγιση των κουπονιών, κινδυνεύει να ξηλωθεί η δημόσια εκπαίδευση".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ στη συνάντηση ο κ. Στεφάνου εξέφρασε τη διαχρονική και συνεπή στήριξη του κόμματός του στο δημόσιο σχολείο.

Κατά τη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και ο επικεφαλής του Τομέα Παιδείας και βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την επέκταση της προδημοτικής εκπαίδευσης, με την επιχορήγηση των διδάκτρων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπου διαπιστώθηκε ταύτιση των θέσεων ΑΚΕΛ και ΠΟΕΔ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου, το ΑΚΕΛ τάσσεται με θέρμη υπέρ της επέκτασης της προδημοτικής εκπαίδευσης ηλικιακά προς τα κάτω, "η οποία ωστόσο πρέπει να γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση".

Εξέφρασε επίσης την κάθετη διαφωνία του με την προσέγγιση της κυβέρνησης να επιχορηγήσει τα δίδακτρα των παιδιών ηλικίας κάτω των 4 χρονών και 8 μηνών σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης και διαφύλαξης του δημόσιου σχολείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση